NATO için tarihe geçecek adım! Bir ilk olacak

NATO için tarihe geçecek adım! Bir ilk olacak

Japonya, NATO Savunma Bakanları toplantısına tarihinde ilk kez bir bakan gönderiyor. Savunma Bakanı Nakatani Gen, Avrupa’ya gerçekleştireceği tur kapsamında, NATO ve G7 ülkelerinin savunma bakanlarıyla bir araya gelecek.

Dünya

13.10.2024, 12:00

Japonya, savunma alanındaki işbirliğini güçlendirme hedefi doğrultusunda, tarihinde ilk kez NATO Savunma Bakanları toplantısına resmi bir temsilci gönderecek. Japonya Savunma Bakanı Nakatani Gen, 16-21 Ekim tarihleri arasında Avrupa’ya yapacağı ziyaret kapsamında Brüksel’de gerçekleştirilecek NATO Savunma Bakanları Zirvesi'ne katılacak.

Milyonlarca insan tehlikede: Bu sivrisineklerle mücadelede ilaçlar yetersiz kalıyor! Araştırmacılar uyarıda bulundu... Milyonlarca insan tehlikede: Bu sivrisineklerle mücadelede ilaçlar yetersiz kalıyor! Araştırmacılar... Haberi Görüntüle

HİNT-PAİFİK VE AVRUPA GÜVENLİĞİ ARASINDAKİ BAĞ

Ziyaret öncesinde yaptığı açıklamada, Nakatani Gen, NATO ve G7 ülkelerindeki mevkidaşlarıyla güvenlik konularını görüşmek ve ilişkileri güçlendirmek için bu adımı attıklarını belirtti. Japonya’nın 'Serbest ve Açık Hint-Pasifik' vizyonunu vurgulayan Nakatani, “Avrupa, Atlantik ve Hint-Pasifik bölgelerinin güvenliği birbirinden ayrı düşünülemez. Günümüz güvenlik ortamında bu bölgelerin ortak hareket etmesi büyük önem taşıyor.” dedi.

Bir savaş suçu daha! Katil İsrail'den Lübnan'a seyreltilmiş uranyum bombası Bir savaş suçu daha! Katil İsrail'den Lübnan'a seyreltilmiş uranyum bombası Haberi Görüntüle

YENİ NESİL SAVAŞ UÇAĞI GÜNDEMDE

Japonya Savunma Bakanı’nın Avrupa ziyareti sırasında, İngiltere ve İtalya savunma bakanlarıyla üç ülkenin ortaklaşa geliştirdiği yeni nesil savaş uçağı projesini de masaya yatıracağı belirtildi.

Büyük kasırga Amerikalıları narkozdan uyandırdı: İsrail köpeğine tepkiler dinmek bilmiyor Büyük kasırga Amerikalıları narkozdan uyandırdı: İsrail köpeğine tepkiler dinmek bilmiyor Haberi Görüntüle

NATO SAVUNMA BAKANLARI TOPLANTISI 17-18 EKİM'DE

NATO Savunma Bakanları toplantısı, 17-18 Ekim tarihleri arasında Brüksel'de gerçekleştirilecek. Japonya’nın bu toplantıya katılımı, Asya ve Avrupa arasındaki güvenlik ilişkilerinde yeni bir dönemin başlangıcı olarak görülüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading