NATO'da devir teslim! İtalya görevi Türkiye'den devraldı

NATO'da devir teslim! İtalya görevi Türkiye'den devraldı

Türk askerinin bir yıldır sürdürdüğü NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü (KFOR) komutasının devir teslim töreni gerçekleştirildi. Kosova'nın başkenti Priştine'de gerçekleştirilen törende ürk Tümgeneral Özkan Ulutaş, KFOR komutasını İtalyan Tümgeneral Enrico Barduani'ye devretti.

Dünya

11.10.2024, 18:16

Kosova'nın başkenti Priştine'de devir teslim töreni gerçekleştirildi.Türkiye'nin bir yıldır yürüttüğü NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü (KFOR) komutası İtalya'ya devredildi. Söz konusu törene Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Başbakan Albin Kurti, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı, bakanların yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Japonlar, aslında Türk mü? Japonların tarihi yeniden yazılıyor: Bilim insanlarından şaşırtan sonuç Japonlar, aslında Türk mü? Japonların tarihi yeniden yazılıyor: Bilim insanlarından... Haberi Görüntüle

KOSOVA'DA DEVİR TESLİM TÖRENİ

Türkiye ve İtalya milli marşlarının okunduğu törende  KFOR'un komutanlık görevi, Türk Tümgeneral Özkan Ulutaş'tan İtalyan Tümgeneral Enrico Barduani'ye devredildi. 

Törende açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, KFOR'un 25 yıldır Kosova'yı sakin, güvenli ve barışçıl bir ülke haline getirmek için Kosova ile birlikte her adımı attığını belirtti. 

Sözlerine devam eden Osmani, “En başarılı ve en uzun görev KFOR'un görevidir. Kosova halkının ve kurumlarımızın KFOR ile yakın çalışmaya devam edeceğini bir kez daha taahhüt etmek istiyorum” dedi. 

Cumhurbaşkanı ayrıca, Kosova'nın kökenlerine bakılmaksızın tüm vatandaşlara güvenlik ve refah sunan bir ülke olduğunu söyledi.

Jerusalem Post 2024'ün en etkin 50 Yahudi'sini açıkladı: Listede kimler yok ki! Jerusalem Post 2024'ün en etkin 50 Yahudi'sini açıkladı: Listede kimler... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE GÖREVİ İTALYA'YA TESLİM ETTİ

Görevi İtalyan komutana devreden Tümgeneral Özkan Ulutaş ise yaptığı konuşmada, Kosova'da barış ortamı sağlamaya çalışan KFOR'un bu yıl 25. kuruluş yıldönümünün kutlandığını hatırlatarak, “Bu 25 yıl boyunca uluslararası toplumun üyeleri, ilişkilerin geliştirilmesi ve tüm vatandaşların güvenliğinin sağlanması yoluyla kamu güvenliğine katkıda bulundu” ifadelerini kullandı.

Törenin ardından Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Kosova'da bir yıllık görev süresi tamamlanan Tümgeneral Özkan Ulutaş'a madalya takttı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading