NATO’da yeni dönem: Göreve başlayan Rutte'den Türkiye'ye terörle mücadele mesajı

NATO’da yeni dönem: Göreve başlayan Rutte'den Türkiye'ye terörle mücadele mesajı

Yeni NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, terörle mücadelede Türkiye ile çalışma mesajı verdi. Rutte yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yakın arkadaş olduğumuzu ve terörle mücadele konusunda hemfikir olduğumuzu söyleyebilirim. Terörle mücadelenin NATO bağlamında da ele almamız gereken bir konu olduğu açıktır" ifadelerini kullandı.

Dünya

01.10.2024, 18:31

Brüksel'deki NATO karargahında Genel Sekreterliğin Stoltenberg'den Rutte'ye devri için resmi tören düzenlendi. NATO'nun yeni Genel Sekreteri Mark Rutte, NATO Genel Sekreterliğini Jens Stoltenberg'den resmen devraldı.

NATO'nun yeni Genel Sekreteri Mark Rutte, terörle mücadelenin NATO bağlamında ele alınması gerektiğini ve bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Görevi devralmasının ardından Brüksel'deki NATO karargahında ilk basın toplantısını düzenleyen Rutte, terörle mücadelede Türkiye ile çalışma mesajı verdi.

Son dakika... İsrail bu kez Suriye'ye saldırdı! Rusya'nın deniz üssü bulunan Tartus vuruluyor Son dakika... İsrail bu kez Suriye'ye saldırdı! Rusya'nın deniz üssü... Haberi Görüntüle

TERÖRLE MÜCADELE VE TÜRKİYE'NİN BEKLENTİLERİ

Terörle mücadele ve Türkiye'nin beklentileri hakkında konuşan Rutte, "Güneydeki etkin bölgemizde istikrarı teşvik etmek için Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Sahel bölgelerindeki ortaklarımızla etkileşimimizi artıracağız. Ülkelerimize ve halklarımıza yönelik terör tehdidiyle mücadele etmek için daha fazlasını yapmalıyız." ifadelerini kullandı.

Rutte, Türkiye'nin terörle mücadele ve müttefikler arasında ambargoların kaldırılmasına ilişkin beklentileriyle ilgili bir soru üzerine şu yanıtı verdi;

''Hollanda Başbakanı olarak görev yaptığım süre boyunca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte çalıştık. Yakın arkadaş olduğumuzu ve terörle mücadele konusunda hemfikir olduğumuzu söyleyebilirim. Terörle mücadelenin NATO bağlamında da ele almamız gereken bir konu olduğu açıktır."

İran'dan kafa karıştıran Nasrallah açıklaması: 'Şehit düşen her liderin yerine bir yenisi çıkacaktır' İran'dan kafa karıştıran Nasrallah açıklaması: 'Şehit düşen her liderin yerine... Haberi Görüntüle

''BU KONUDA BERABER ÇALIŞMAMIZ GEREKİYOR''

Terörle mücadelede Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çalışmaya açık olduğunun altını çizen Rutte, "Bu konuda birlikte çalışmamız gerekiyor. Bunu yapacağız." ifadelerini kullandı.

Rutte, müttefikler arasındaki silah satın alımlarında sınırlama olmamasının önemli olduğunu da vurgulayarak, "Bu konuda da bir hassasiyet var ve bu konuda da çalışmamız gerekiyor." değerlendirmesini yaptı.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading