NATO'dan nükleer tatbikat: 60'tan fazla uçak katılacak

NATO'dan nükleer tatbikat: 60'tan fazla uçak katılacak

NATO, geleneksel Steadfast Noon nükleer caydırıcılık tatbikatını başlatıyor. İki hafta sürecek tatbikata aralarında Amerikan bombardıman uçakları B-52’ler dahil 60 uçak katılacak. 

Dünya

14.10.2024, 12:24

NATO, yıllık nükleer tatbikatı "Steadfast Noon"un bugün başlayacağını açıkladı. Konuya ilişkin açıklama yazılı yapıldı ve iki hafta süreceği belirtildi.

Açıklamada NATO'nun tüm müttefikleri koruyacağı ve savunacağı yönündeki her düşmana net bir mesaj göndereceği ifade edildi.

Kremlin sözcüsü Peskov sağduyu çağrısı yaptı! “Tüm tarafları olup bitenlere karşı itidal göstermeye çağırıyoruz.'' dedi... Kremlin sözcüsü Peskov sağduyu çağrısı yaptı! “Tüm tarafları olup bitenlere... Haberi Görüntüle

60'TAN FAZLA UÇAK KATILACAK

NATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, tatbikata 60'tan fazla uçak katılacak.

Batı Avrupa üzerinde eğitim uçuşlarının yapılacağı tatbikat kapsamında ABD'nin nükleer füze taşıyabilen savaş uçakları B-52 de bulunacak.

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Nükleer caydırıcılık, müttefik güvenliğinin temel taşıdır. Steadfast Noon, İttifak'ın nükleer caydırıcılığının önemli bir testidir. NATO'nun tüm müttefikleri koruyacağı ve savunacağı yönündeki her düşmana net bir mesaj gönderiyor." dedi.

Fransa'dan Doğu Akdeniz hamlesi: Helikopter gemisi yola çıktı: Güvenli liman Türkiye olacak Fransa'dan Doğu Akdeniz hamlesi: Helikopter gemisi yola çıktı: Güvenli liman... Haberi Görüntüle

İKİ HAFTA SÜRECEK

NATO'nun nükleer tatbikatı, her yıl ekim ayında yapılıyor.

Bu yılki tatbikat, ev sahibi ülkeler Belçika ve Hollanda üzerinden, Danimarka, İngiltere ve Kuzey Denizi üzerindeki hava sahasında uçuşları içeriyor.

Tatbikat, iki hafta sürecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading