NATO'nun patronundan BRICS endişelerine son nokta: Türkiye'nin egemenlik hakkıdır

NATO'nun patronundan BRICS endişelerine son nokta: Türkiye'nin egemenlik hakkıdır

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Türkiye'nin BRICS ile çalışma konusunda egemenlik hakkı olduğunu söyledi.

Dünya

23.10.2024, 13:07

Hatırlanacağı üzere Türkiye, BRICS üyeliğine ilgi duyduğunu açıklamış ve resmi kaynaklar tarafından ilan edilmese de gruba katılma yönünde başvuru yapmıştı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da Çin ve Rusya ziyaretlerinde Ankara’nın BRICS üyeliği niyetini somut şekilde dile getirmişti.

Ancak BRICS’in dönem başkanlığını yürüten Rusya, Kazan zirvesinde genişlemeye ilişkin bir adım olmayacağını açıklamıştı.

Estonya Başbakanı Kristen Michal ile başkent Tallinn'de düzenlediği ortak basın toplantısında çeşitli konularda değerlendirmelerde bulunan NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, BRICS endişelerine son noktayı ve Türkiye ile ilgili dikkat çeken bir mesaj verdi.

Netanyahu'dan Trump'a rest! Daha seçilmeden çizgiyi çekti Netanyahu'dan Trump'a rest! Daha seçilmeden çizgiyi çekti Haberi Görüntüle

''TÜKİYE'NİN EGEMENLİK HAKKIDIR''

NATO'nun patronu Rutte, Türkiye'nin BRICS başvurusunun "bir endişe kaynağı olup olmadığına" yönelik soruya yanıt verdi. Rutte, açıklamasında "Türkiye'nin BRICS ortaklarından bazılarıyla da birlikte çalıştığını biliyoruz. Bunu yapmak onların egemenlik hakkıdır." ifadelerini kullandı.

600 bin araç geri çağrılıyor! İşte o markalar... 600 bin araç geri çağrılıyor! İşte o markalar... Haberi Görüntüle

''TÜRKİYE, NATO İÇİN ÖNEMLİ BİR MÜTTEFİK''

Bu durumun zaman zaman ikili ya da NATO içinde tartışmalara yol açmasına rağmen Türkiye’nin İttifak'ta oynadığı rolün altını çizen Rutte, ''Türkiye, NATO için çok önemli bir müttefik. Türkiye, NATO'nun en donanımlı askeri güçlerinden birine sahip. NATO coğrafyasının kendi bölümünde (güneydoğu kanadında) hayati rol oynamaktadır. NATO'ya bir bütün olarak pek çok kabiliyet sağlamaktadır." diye konuştu.

Terör devleti İsrail Beyrut'un merkezini bombaladı: Ölü ve yaralılar var Terör devleti İsrail Beyrut'un merkezini bombaladı: Ölü ve yaralılar var Haberi Görüntüle

''TÜRKİYE, NATO2NUN AYRILMAZ BİR PARÇASI''

Türkiye'nin uzun yıllardır NATO'nun bir parçası olduğunu hatırlatan Rutte, şunları kaydetti;

"Türkiye'nin uzun yıllardır İttifak'ın ayrılmaz bir parçası olmasından büyük mutluluk ve memnuniyet duyuyoruz. Tabii ki İttifak içinde bir demokrasi olarak, 32 ülke arasında şu veya bu konuda her zaman tartışmalar olacaktır."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading