Yandex Metrica

Ne Amerika, ne Çin! Türkiye süper güçleri geride bıraktı! İşte dünyanın en iyileri!

Ne Amerika, ne Çin! Türkiye süper güçleri geride bıraktı! İşte dünyanın en iyileri!

Amerika, Çin gibi süper güçlerin devre dışı kaldığı listede Türkiye'de yer aldı. İşte dünyanın en iyi 10 havayolu şirketi...

Dünya

30.06.2024, 17:41

Dünyanın en iyi 10 havayolu listesinde Amerika, Çin ve Almanya'dan tek bir havayolu şirketi bile yer almazken Türkiye listedeki yerini aldı. SkyTrax'e göre 2024'ün en iyi 10 havayolu şirketi arasında iki Japon havayolu şirketi yer aldı. Buna Katar, Singapur, BAE, Hong Kong, Türkiye, Tayvan, Fransa ve İsviçre'den birer havayolu da dahil edildi.

Bu listenin başında Qatar Airways yer alıyor. Singapur Havayolları ikinci numarayı aldı. BAE'nin havayolu Emirates ise üçüncü sırada yer alıyor. Japonya'dan ANA All Nippon dördüncü, Hong Kong'dan Cathay Pacific ise beşinci sırada yer alıyor. Japan Airlines bu listede altıncı sırada yer alıyor. 

2008 finansal krizinden daha büyük bir çöküş yolda: Her şeye hazır olun! Dünyaca ünlü ekonomistten kıyamet senaryosu 2008 finansal krizinden daha büyük bir çöküş yolda: Her şeye... Haberi Görüntüle

THY'DAN BÜYÜK BAŞARI

Türk Hava Yolları yedinci sırada, Tayvan'ın EVA Air sekizinci, Fransa'nın Air France dokuzuncu, İsviçre'nin İsviçre Uluslararası Hava Yolları ise onuncu sırada yer aldı.

Ancak en aktif havayollarının yani maksimum sayıda uçuş yapan şirketlerin listesine baktığımızda, Amerika'nın ön planda olduğunu görüyoruz. Amerikan şirketleri dördüncü sırada yer alıyor. American Airlines bu listede bir numarada yer alıyor. Bu şirket günde 5.483 uçuş gerçekleştiriyor. Dünyanın en büyük havayolu şirketidir. 

Günlük uçuşlar açısından dünyanın en yoğun ikinci havayolu Amerika'nın Delta Air Lines'ıdır. Bu şirket günde 4.629 uçuş gerçekleştiriyor. Üçüncü sırada ise günde 4.213 sefer yapan Amerika'nın United Airlines'ı yer alıyor. Amerika'nın Southwest Airlines'ı günde 4.080 uçuş gerçekleştiriyor.

Türkiye'nin desteklediği isim NATO Genel Sekreteri oluyor! 1 Ekim'de görevi devralacak Türkiye'nin desteklediği isim NATO Genel Sekreteri oluyor! 1 Ekim'de görevi... Haberi Görüntüle

GÜNDE 1.819 UÇUŞ

İrlanda'nın Ryanair havayolu şirketi, günde 3.098 uçuş gerçekleştiren bu listede beşinci sırada yer alıyor. Çin'in China Eastern Airlines günde 2.144 uçuş gerçekleştiriyor.

Çin'in China Southern Airlines, günde 2.052 uçuş gerçekleştirerek yedinci sırada yer alıyor. Hindistan'ın tek havayolu şirketi Indigo da bu listede yer alıyor. Ülkenin en büyük havayolu şirketi bu listede sekizinci sırada yer alıyor. Bu havayolu günde 1.853 uçuş gerçekleştiriyor. Türk Hava Yolları günde 1.819, Pekin Havayolları ise günde 1.586 uçuş gerçekleştiriyor.

Habere Tepki Ver

20

1

3

0

0

1

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading