Yandex Metrica

Sitede Ara

Nepal'de durum kritik: Yolcu otobüsleri nehre düştü, tüm yolcular kayıp! Ölü sayısı artıyor

Nepal'de durum kritik: Yolcu otobüsleri nehre düştü, tüm yolcular kayıp! Ölü sayısı artıyor

Chitwan'da yaşanan heyelanda 2 otobüs nehre kapıldı. Otobüslerin içerisinde bulunduğu tahmin edilen 62 kişi için arama ve kurtarma çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor.

Dünya

12.07.2024, 16:36

Şiddetli muson yağmurlarının vurduğu Nepal'de durum gün geçtikçe kötüleşiyor.

Yağmurlar nedeniyle Chitwan bölgesinde de meydana gelen heyelanlar, korkunç manzaraların yaşanmasına sebep oldu.

Eurofighter out F-15 in! O ülke gemileri yaktı: Savaş uçağı için harekete geçtiler Eurofighter out F-15 in! O ülke gemileri yaktı: Savaş uçağı... Haberi Görüntüle

HEYELAN MEYDANA GELDİ

Heyelan nedeniyle yıkılan bölgelerde pekçok trafik kazası yaşandı. Yerel bir gazetede yer alan habere göre, Chitwan bölgesi yetkililerinden Indradev Yadav, içinde 41 kişinin bulunduğu otobüsün, başkent Katmandu'dan Gaur'a gitmek üzere yola çıktığı sırada devrildiğini açıkladı.

Türkiye'yi vuracağız diyen Asya ülkesinden savaş hazırlığı! İki nükleer denizaltı denize iniyor! Türkiye'yi vuracağız diyen Asya ülkesinden savaş hazırlığı! İki nükleer denizaltı... Haberi Görüntüle

BİR OTOBÜS DAHA NEHRE YUVARLANDI

Yadav, Katmandu'ya doğru seyir halindeki 24 kişilik bir başka otobüsün de aynı sebeple nehre yuvarlandığı, toplam 62 kişinin arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği açıklandı.

Nepal Başbakanı Pushpa Kamal Dahal, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, kazadan duyduğu üzüntüyü ifade ederek kayıp yolcuların bulunması için ilgili kurumlara talimat verdiğini bildirdi.

AB Yüksel Temsilcisi Borell Türkiye'den şikayet etti: 'Bizi Afrika'dan kovdular' AB Yüksel Temsilcisi Borell Türkiye'den şikayet etti: 'Bizi Afrika'dan kovdular' Haberi Görüntüle

ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

Yerel gazetelerde yer alan haberlere göre, ülke genelinde etkili olan yağmurun heyelana yol açmasından dolayı birçok ev yıkıldı. 

Gandaki eyaletinde en az 7 kişi öldü, Syangja ve Parbat bölgelerinde 5 kişi kayboldu.

Parbat’a bağlı Thadapakha ilçesinde toprak kayması sebebiyle 2 ev yıkıldı, hayvanlar telef oldu. Dolakha ve Gorkha’daki sellerde ise 9 ev, 8 otel ve 2 köprü yıkıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading