Yandex Metrica

Neptün füzeleri İHA üssünü yok etti: 120 dron hurdaya döndü! Büyük kayıp

Neptün füzeleri İHA üssünü yok etti: 120 dron hurdaya döndü! Büyük kayıp

Ukrayna, bir insansız hava aracı üssünü yok etmek için değiştirilmiş Neptün füzelerini başarıyla ateşledi. Bu, Rus üslerine yönelik en büyük saldırılardan biri olarak kayıtlara geçti. Saldırı sonucundan çok sayıda kamikaze insansız hava aracı imha edildi.

Dünya

27.06.2024, 18:46

Ukrayna silahlı kuvvetleri, Ukrayna savaşına misilleme olarak bir Rus üssünü bombaladı. Kyiv Post raporlarına göre bu üs, çeşitli Shahed ve Geran kamikaze dronlarını barındırıyordu. Tesisin İranlı drone eğitmenleri tarafından da kullanıldığı söyleniyor.

Kiev'den yapılan resmi açıklamaya göre, saldırıyı 21 Haziran'da Ukrayna Donanması ve Gizli Servisi (SBU) gerçekleştirdi. Bu saldırı, Rusya'nın güneybatısındaki Krasnodar bölgesinde, Azak Denizi kıyısındaki kıyı kenti Yeysk yakınlarındaki bir hava operasyonları ve hava savunma eğitim tesisine çok sayıda saldırıyla sonuçlandı.

Fransız generalin TB2 Bayraktar hazımsızlığı: Savaşın kralıydı ama... Fransız generalin TB2 Bayraktar hazımsızlığı: Savaşın kralıydı ama... Haberi Görüntüle

KAMİKAZE DRONLAR HURDAYA DÖNDÜ

Rusya'nın çeşitli tipteki insansız hava araçlarını kullanmak üzere asker yetiştirmek için kullanılan 726'ncı Hava Savunma Eğitim Merkezi gece vakti düzenlenen saldırıda vuruldu. 

Yeysk tesisi daha önce Ukrayna askeri istihbaratı tarafından Rus ordusunun Ukrayna'nın yerleşim bölgelerine ve işyerlerine kamikaze drone saldırıları düzenlediği çeşitli yerlerden biri olarak tanımlanmıştı.

Ukrayna Donanması'na göre, 21 Haziran'daki saldırıda bir depo da vuruldu ve yaklaşık 20 İran yapımı Shahed-136 kamikaze İHA'sı, 50 Rus Lancet kamikaze İHA'sı ve Rus havacılık şirketi Zala'ya ait 50 keşif İHA'sı imha edildi.

Rus Lancet kamikaze İHA

Rus Lancet kamikaze İHA

ABD'den soykırıma silah desteği! İsrail'e 18 milyar dolarlık satışın önü açıldı ABD'den soykırıma silah desteği! İsrail'e 18 milyar dolarlık satışın önü... Haberi Görüntüle

KAYIP ÇOK BÜYÜK

Ukrayna'dan alınan bilgiye göre saldırı Rusya'nın ağır kayıplara uğramasına neden oldu. Ayrıca, bitişikteki idari ve yerleşim bölgelerinin Rus askeri personeli ve İranlı eğitmenler tarafından vurulduğu söyleniyor. Ukrayna'nın resmi açıklamasında üç eğitmenin isimleri Gunya, Sadreev ve Kazhanov'du. Saldırıda ölenlerin olduğu söyleniyor.

Doğrulanması durumunda saldırı, Ukrayna'nın Şubat 2022'deki Rus işgalinden bu yana Rus uzun menzilli sistemlerine karşı en etkili karşı saldırılarından biri olarak kabul edilebilir. 

Kiev'den gelen resmi bilgilere göre Rusya şu ana kadar Ukrayna'ya 5.000'e yakın insansız hava aracı ateşledi. Shahed drone, 50 kilogramlık bir savaş başlığıyla donatılıyor ve Rus ordusu tarafından sivil altyapıya saldırmak ve Ukrayna hava savunmasını gözetlemek ve dikkatini dağıtmak için yaygın olarak kullanılıyor.

Rybar-Z gibi Kremlin yanlısı askeri blog yazarları saldırıyı doğruladı ancak gelen tüm mermilerin imha edildiğini ve herhangi bir hasar oluşmadığını iddia etti. Rus ana akım medyasının çoğu saldırıyı haber yapmadı. Rusya Savunma Bakanlığı, saldırının gerçekleştiği gün yayınladığı durum raporunda Ukrayna kuvvetlerinin uzun menzilli Neptune-MD füzelerini ateşlediğini doğruladı, ancak Rus hava savunmasının Kiev'in tüm füzelerini düşürdüğünü söyledi.

Vladimir Putin, Güney Kore'yi açık açık tehdit etti: 'Umarım bunu yapmazlar' Vladimir Putin, Güney Kore'yi açık açık tehdit etti: 'Umarım bunu... Haberi Görüntüle

SALDIRI NEPTÜN FÜZESİ İLE YAPILDI

Ukrayna Donanması, yaptığı resmi açıklamada saldırıda kullanılan silahlara ilişkin herhangi bir bilgi vermedi. Ancak Kyiv Post tarafından yapılan doğruluk kontrolleri, Yeysk bölgesindeki Rus askeri altyapısının Neptün füzeleri veya benzeri silahlar tarafından ciddi şekilde tehlikeye atıldığını gösterdi.

Rusya Savunma Bakanlığı'nın, birliklerinin Neptün füzelerini yakaladığı ve hedeflerine ulaşamadıkları yönündeki açıklamasının yanlış olduğu ortaya çıktı. Bazı bağımsız Ukraynalı haber platformları ve Ukraynalı askeri blog yazarları, saldırının değiştirilmiş R-360 Neptune gemisavar füzeleri kullanılarak gerçekleştirildiğini bildirdi. 21 Haziran gecesi Rus sosyal medyası, Yeysk bölgesinde üsse doğru patlamalar ve dumanlar duyulduğunu ve başarılı bir saldırının gerçekleştiğine işaret ettiğini bildirdi.

Açık kaynak uydu görüntüleri tesisin kullanımda olduğunu gösteriyor. Bu görüntülerde park halindeki araçlar, yol şeritleri, antenler, yakın zamanda genişletilen yollar, tahkimatlar, sığınaklar ve güvenlik kontrol noktaları görülüyordu. Tesisin hala bir veya daha fazla Rus askeri birimi tarafından muhtemelen hava savunma ve eğitim amacıyla kullanıldığı anlaşılıyor.

İsrail, Refah'ta sivillerin çadırlarını bombaladı: Çok sayıda ölü ve yaralı var İsrail, Refah'ta sivillerin çadırlarını bombaladı: Çok sayıda ölü ve yaralı... Haberi Görüntüle

RUS FİLOSUNA DARBE VURDU

Aynı yerin son uydu görüntüleri, bir depo ile bitişikteki kışla veya idari binanın birden fazla patlama sonucu tahrip olduğunu gösteriyor. Patlamalar büyük olasılıkla kuzeybatıdan çarpan iki veya daha fazla merminin sonucuydu. Görüntülerde ikincil patlamaların ve ciddi yangınların işaretleri görülüyor.

Ukraynalı haber platformlarının donanma yetkililerine dayandırdığı haberine göre, Neptün gemisavar füzesi üreticilerinin, menzilini belirtilen maksimum menzil olan 300 kilometrenin üzerine çıkarmak için Nisan ayı başında silahı değiştirdikleri söyleniyor. Ayrıca yer hedeflerine maksimum hasar verecek şekilde tasarlanmış bir savaş başlığı yerleştirildi.

Rus Donanması'nın Karadeniz amiral gemisi Moskva kruvazörünün 14 Nisan 2022'de batırılmasından iki Neptün füzesinin sorumlu olduğuna inanılıyor. Çoğunlukla "Uzun Neptün" olarak anılan geliştirilmiş roketin daha hafif, daha modern inşaat malzemelerinden yapıldığı ve daha yeni, daha gelişmiş yönlendirme sistemleriyle donatıldığı söyleniyor; menzilleri en az 1000 kilometre olmalıdır.

Modernize edilmiş Neptün roketlerinin ilk kullanımı 21 Nisan'da bildirildi . Savunma Blogu'nun bildirdiğine göre, Karadeniz Filosu'nun (BSF) Sevastopol'daki ana üssünü koruyan Rus hava savunmasını kırdılar ve limandaki askeri rıhtıma demirlemiş bir Rus Donanması ağır kurtarma gemisine en az bir darbe vurdular.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading