Netanyahu bu kez Rusya'yı suçladı: 'Hizbullah mevzilerinde son teknoloji silahlar bulduk'

Netanyahu bu kez Rusya'yı suçladı: 'Hizbullah mevzilerinde son teknoloji silahlar bulduk'

İsrail Başbakanı Netanyahu, İsrail güçlerinin Lübnan'ın güneyinde Hizbullah üssü olduğunu iddia ettiği alanlarda yapılan aramalarda "son teknoloji" Rus silahları bulduğunu iddia etti.

Dünya

17.10.2024, 01:58

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Fransız Le Figaro gazetesine verdiği röportajda bir anda bir defa bile uymadığı BM kararlarının önemini hatırladı ve 2006 BM Güvenlik Konseyi kararına atıfta bulundu. Netanyahu, o tarihte alınan karara göre yalnızca Lübnan ordusunun ülkenin kilit noktası olan Litani Nehri'nin güneyinde silah bulundurmasına izin verildiğini vurguladı. Netanyahu, bunu şu sözlerle ifade etti: "Ancak Hizbullah bu bölgede yüzlerce tünel ve gizli depo kazdı; biz de burada son teknolojiye sahip bir miktar Rus silahı bulduk."

Lübnan'da yeni bir iç savaş istemediklerini öne süren Gazze kasabı, bunun bir trajedi olacağını söyledi. Amaçlarını  kesinlikle kışkırtmak ve Lübnan'ın iç işlerine karışmak olmadığını belirten İsrail Başbakanı, ulvi! amacını ise şu sözlerle açıkladı: "Tek amacımız Lübnan sınırında yaşayan vatandaşlarımızın evlerine dönmelerini ve kendilerini güvende hissetmelerini sağlamak." 

Tank fabrikasına füzeli saldırı! Çok sayıda ölü ve yaralı var! Tank fabrikasına füzeli saldırı! Çok sayıda ölü ve yaralı var! Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN LÜBNAN'A SALDIRILARI

Hizbullah'la İsrail, 7 Ekim Aksa Tufanı operasyonu sonrası; 8 Ekim 2023'ten bu yana çatışıyor. israil ordusu, Hizbullah mensuplarına operasyon bahanesiyle 23 Eylül'de Lübnan'ın güney kentleriyle beraber Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Bu saldırılarda toplamda 2 bin 367 kişi hayatını kaybetti. Öldürülenlerin 104'ünü çocuklar 194'ünü ise kadınlar oluşturuyor. Yaralananların sayısı ise 11 bin 88.

Bu arada İsrail, Hizbullah liderlerini hedef almaya da devam etti. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, 27 Eylül'de İsrail ordusu tarafından Beyrut'a düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybetti. Hizbullah, bu saldırılara roketlerle karşılık veriyor ancak şimdiye kaar büyük bir hasar bilgisi geçilmedi. Lübnan'da İsrail bombardımanından ötürü yüz binlerce kişi yerinden oldu. Ülke içindeki göçler devam ederken Suriye'ye on binlerce kişinin geçtiği belirtiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading