Netanyahu için dikkat çeken sözler: Sonu Hitler gibi olacak!

Netanyahu için dikkat çeken sözler: Sonu Hitler gibi olacak!

Malezya İslam Partisi Genel Başkanı Abdülhadi Awang, İsrail’in bölgedeki yayılmacı politikalarının Adolf Hitler’in İkinci Dünya Savaşı'ndaki çöküşüne benzer bir sonuca yol açacağını savundu.

Dünya

27.09.2024, 20:19

Malezya İslam Partisi (PAS) Genel Başkanı Abdülhadi Awang, İsrail’in Filistin ve diğer bölgelere yönelik saldırılarının, Adolf Hitler’in İkinci Dünya Savaşı'ndaki genişleme politikaları sonucu yaşadığı çöküşe benzer bir şekilde sonuçlanacağını belirtti. Awang, İsrail’in kontrol ettiği toprakları genişlettikçe savunmasız hale geleceğini ve bu durumun kendi sonunu hazırlayacağını ifade etti.

Awang, Anadolu Ajansı’na verdiği röportajda, "İslam dünyasında yaşananların kökeninde, Müslüman ülkelerin bağımsızlıklarını kazanmış olsalar da hala sömürgeci güçlerin etkisi altında olmaları yatıyor. Filistin’deki işgal bunun açık bir kanıtıdır." dedi.

Cem Gürdeniz'den komşuyu çıldırtan yorum: Stalin Yunanistan'ı İngiltere'ye ikram etti!  Hem de peçete kağıdına yazılan bir anlaşma ile! Cem Gürdeniz'den komşuyu çıldırtan yorum: Stalin Yunanistan'ı İngiltere'ye ikram etti!... Haberi Görüntüle

FİLİSTİN İŞGALİ VE SİYONİZM ELEŞTİRİSİ

Awang, kutsal Filistin topraklarının işgal edilerek İsrail'e verildiğini, bunun da İslam dünyasındaki hilafetin sona ermesinin ve sözde bağımsızlık ilanlarının ardından gerçekleştiğini vurguladı. Sömürgeci güçlerin Müslüman ülkeleri kendi aralarında paylaştığını savunan Awang, İslam ülkelerinin bugün hala ABD ve Avrupa’nın nüfuzu altında olduğunu dile getirdi ve "Siyonizm’in ABD ve Avrupa ülkelerinin silah, para ve medya desteği ile hayatta kaldığını görüyoruz. ABD, güvenlik ve barış adına iki devletli çözüm öneriyor, ancak İsrail bu çözümü kabul etmediği halde Müslüman ülkeler bu plana zorlanıyor." ifadeleriyle sözlerine devam etti.

ABD'de beyaz fosfor tartışması! Pentagon, Ukrayna'ya verilmesi konusunda ısrar etmiş ABD'de beyaz fosfor tartışması! Pentagon, Ukrayna'ya verilmesi konusunda ısrar etmiş Haberi Görüntüle

GAZZE'NİN DİRENİŞİ VE ULUSLARARASI BASKILAR

Awang, Gazze Şeridi'nde yaşananların, bölge sakinlerinin uluslararası güçlerin de desteğiyle ablukaya alınması olduğunu belirtti. ABD ve Avrupa ülkelerinin İsrail’i desteklemek amacıyla Gazze ablukasına aktif katkıda bulunduğunu söyledi. Awang, "Gazze halkının direnişi başarısız olmadı, Allah'a şükürler olsun ki Gazze halkı iman gücüyle mücadele ediyor." dedi.

İsrail'in 1967'de Batı Şeria, Doğu Kudüs ve Sina Yarımadası’nı işgal ettiği Altı Gün Savaşı’na değinen Awang, "Gazze’deki direnişin gücüne tanık olduk. İsrailli güçlere karşı ayakta kalabilen bu direniş, hükümetlerin 6 günde teslim olduğu bir ortamda sürdü." şeklinde konuştu.

Gazze'de katliam devam ediyor: İsrail'in saldırılarında en az 26 Filistinli sivil kişi hayatını kaybetti Gazze'de katliam devam ediyor: İsrail'in saldırılarında en az 26 Filistinli... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GENİŞLEME POLİTİKASI TEKLİKELİ

Awang, İsrail’in çatışmaları Lübnan’a ve diğer bölgelere genişletme planlarına da dikkat çekerek, Hitler’in İkinci Dünya Savaşı'ndaki çöküşünün, kontrol ettiği bölgelerin genişlemesiyle savunmasının zayıflaması sonucu yaşandığını hatırlattı. İsrail’in de benzer bir genişleme politikası güttüğünü ve bunun çöküşüne neden olacağını savundu.

İsrail’in Nil’den Fırat’a kadar büyük bir devlet kurmayı hedefleyen Siyonist doktrine sahip olduğunu belirten Awang, ABD ve Avrupa’nın baskısı olmasa İsrail’in bu politikayı uygulamaya koyacağını, ancak bunun İsrail’in sonunu getireceğini öne sürdü.

Lübnan'daki dijital saldırıda MOSSAD parmağı! Patlayan cihazlarda 5 ay detayı Lübnan'daki dijital saldırıda MOSSAD parmağı! Patlayan cihazlarda 5 ay detayı Haberi Görüntüle

MÜSLÜMAN DÜNYASININ BİRLİĞİ VE DİRENİŞİN GÜCÜ

Müslüman toplumların uyanış içinde olduğunu ve Filistin’in yanında tek bir saf olarak durduklarını ifade eden Awang, bu uyanışın devletlerin tutumlarını değiştirebilecek büyük bir güç oluşturduğunu vurguladı. İsrail’in saldırgan politikalarına karşı direnişin İslam hukukuna bağlı olduğunu belirten Awang, İsrail’in ise hiçbir hukuku gözetmediğini ifade ederek, "Savaşta bile düşmanlarımıza adaletle davranmamız emrediliyor, ancak İsrail sivillere saldırıyor, hastaneleri yıkıyor." şeklinde ekleme yaptı.

ABD, Avrupa ve Latin Amerika'daki halkların İsrail’in saldırılarına karşı düzenlediği protestolara değinen Awang, bu protestoların İsrail ile normalleşme süreçlerini engellediğini ve İsrail aleyhine hukuki süreçlerin başlatıldığını belirtti.

Denizlerin hakimi Türkiye olacak! Fransız basını böyle duyurdu: Eşi benzeri görülmemiş bir donanma inşa ediyorlar Denizlerin hakimi Türkiye olacak! Fransız basını böyle duyurdu: Eşi benzeri... Haberi Görüntüle

ASYA HALKLARININ BASKISI İSRAİL'İ TANIMAYI ENGELLİYOR

Awang, Endonezya, Malezya ve Filipinler'de 400 milyon Müslüman nüfus olduğunu hatırlatarak, "Bu büyük sayı, hükümetler üzerinde İsrail’i tanımamaları yönünde ciddi bir baskı oluşturuyor. 1948'deki Filistin Nekbesi’nden bu yana, bu topluluklar İsrail’in tanınmasını engelliyor." ifadelerini kullandı. Awang, bu baskının devam edeceğini ve Filistin halkının mücadelesine olan desteğin giderek artacağını sözlerine ekledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading