SON DAKİKA

Netanyahu ve Gallant için tutuklama! UCM'nin kararının 2 hafta içinde çıkması bekleniyor

Netanyahu ve Gallant için tutuklama! UCM'nin kararının 2 hafta içinde çıkması bekleniyor

İngiliz hükümetinin UCM'ye yapacağı bir itiraz ila yakalama emirlerinin güncellenmesi bekleniyor. Önümüzdeki iki hafta içinde İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında tutuklama emri çıkarması öngörülüyor.  

Dünya

18.07.2024, 17:19

İsrail'de yayın yapan Kanal 14'ün haberine göre İsrail, İngiltere'nin bir önceki Muhafazakâr hükümetiyle yaptığı gayri resmi anlaşmanın UCM çabalarını raydan çıkaracağı pazarlığını yapmıştı.

Bu anlaşmaya göre İngiltere, Gazze Şeridi'nde yargı yetkisine sahip olup olmadığı konusunda mahkemeye itirazda bulunacaktı. İngiltere'nin 10 Haziran'da mahkemeye bu yönde bir dilekçe sunduğu bildirildi.

Bu olaya karşılık İsrail, İngiltere'ye Hamas üyelerinin bulunduğu hapishane koşullarına erişim hakkı tanıyacaktı. İngiliz hükümeti Birleşik Krallık içindeki Filistin destekçisi unsurları uzlaştırmayı umuyordu.

Kuzey Koreliler Karadeniz'e geliyor! Ruslar için harp edecekler Kuzey Koreliler Karadeniz'e geliyor! Ruslar için harp edecekler Haberi Görüntüle

'UCM, GAZZE ÜZERİNDEKİ YARGI YETKİSİNE SAHİP'

Kanal 14'ün aktardığı Avrupalı bir kaynağa göre, yeni İşçi Partisi hükümeti, mahkemenin bu kararı görmezden gelme niyetinde olduğunu ve İşçi Partisi'nin İsrail'le ilişkilerini bozmadan ve İsrail karşıtı destekçilerini kızdırmadan bu kararı almayabilir.

Ancak çelişkili raporlar İşçi Partisi'nin mücadeleyi tamamen bırakmayı planladığını söylüyor. Guardian'da yer alan bir habere göre İşçi Partisi yetkilileri kısa bir süre önce, partinin UCM'nin Gazze üzerinde yargı yetkisine sahip olduğuna inandığını söyledi.

Kanal 14 muhabiri Tamir Morag, her iki durumda da İsrailli hukuk yetkililerinin UCM'nin önümüzdeki iki hafta içinde tutuklama emri çıkarmasının “kuvvetle muhtemel” olduğu konusunda hemfikir olduğunu söyledi.

ABD'de Google krizi! Adalet Bakanlığı harekete geçti: Zorla sattıracaklar! ABD'de Google krizi! Adalet Bakanlığı harekete geçti: Zorla sattıracaklar! Haberi Görüntüle

TUTUKLAMA EMRİ ÇIKARTILABİLİR

Ynet'in haberine göre Netanyahu 25 Haziran'da da UCM'nin başsavcının tutuklama emri talebini onaylamasını beklediğini söyledi. Netanyahu tutuklama emrinin 24 Temmuz'da ABD Kongresi'nde yapacağı konuşmadan önce çıkarılabileceğini öne sürdü.

Mahkemenin daha önceki zaman çizelgelerine göre, yakalama emri talebi ile mahkemenin kararı arasındaki süre bir ila sekiz ay arasında değişiyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in durumunda bu süre bir ay sürmüştü.

ICC başsavcısı Karim Khan, 20 Mayıs'ta Netanyahu ve Gallant için savaş suçlarından tutuklama emri talep etti. Han, iki İsrailli lideri Hamas liderleri Yahya Sinwar, Muhammed Deif (muhtemelen yakın tarihli bir IDF hava saldırısında öldürüldü) ve İsmail Haniye ile bir araya getirdi.

Siyonist misilleme! Beyrut'ta şiddetli patlamalar: Katil İsrail Dahiye'yi bombaladı Siyonist misilleme! Beyrut'ta şiddetli patlamalar: Katil İsrail Dahiye'yi bombaladı Haberi Görüntüle

124 ÜLKE KURALA UYMAK ZORUNDA

Roma Sözleşmesi'ni imzalayan 124 ülke, herhangi bir tutuklama emriyle ilgili olarak hareket etmekle yükümlüdür ve bu da Netanyahu ve Gallant'ın bu yerleri ziyaret ederken tutuklanma olasılığını artırmaktadır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading