Yandex Metrica

Netanyahu'dan katlettiği Gazzeli siviller için şok sözler: 'İnanılmaz bir başarı'

Netanyahu'dan katlettiği Gazzeli siviller için şok sözler: 'İnanılmaz bir başarı'

İsrail Başbakanı Netanyahu dünyanın gözlerinin içine baka baka yalan söylemeye devam ediyor. Gazze kasabı, 7 Ekim'den itibaren Gazze'ye yönelik düzenledikleri saldırılarda 15 bin sivilin öldürüldüğünü, bunun da inanılmaz bir başarı olduğunu söyledi.

Dünya

09.08.2024, 08:27

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze'yi bombalıyor. Saldırıların 307. gününde 40 bine yakın Gazzeli hayatını kaybederken 100 bine doğru yaklaşan da yaralı var. Fakat, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Time dergisine verdiği röportajda yalan ve çarpıtmalarla dolu açıklamalar yaptı. Gazze'deki İsrail soykırımı, İran'la yaşanan gerilim ve Hizbullah saldırıları hakkında konuşan Netanyahu, dünyanın gözünün içine baka baka yalan söylemeye devam etti. 

İsrail'in İran, Hizbullah ve Yemen'deki İran destekli Husilerin düzenleyebileceği saldırıya karşılık verebilecek güçte olduklarını savunan Netanyahu, İran'ın misillemesine karşı ABD'den yardım istenip istenmeyeceğine dair soruyu ise cevapsız bıraktı. 

Rusya'da kritik gözaltı: Eski Savunma Bakan Yardımcısı gözaltında! Rusya'da kritik gözaltı: Eski Savunma Bakan Yardımcısı gözaltında! Haberi Görüntüle

GAZZE'DEKİ SİVİL ÖLÜM RAKAMLARINI ÇARPITTI

İsrail ordu güçlerinin saldırıları sonucu 40 bine yakın sivilin öldürüldüğü Gazze'deki sivil ölümleri 15 bin olarak gösteren Netanyahu, öldürülen Hamas üyesi sayısını da yine 15 bin olarak gösterdi. Oysa Gazze'deki Sağlık Bakanlığının verilerine göre, 7 Ekim'den bu yana düzenlenen saldırılarda 16 bin 314’ü çocuk, 10 bin 980’i kadın olmak üzere 39 bin 699 Filistinli öldü.

Gazze'deki sivil kayıpları değerlendiren Gazze kasabı, bu sayının oldukça az olduğunu, bir Hamas üyesimne karşın bir sivil öldürüldüğünü belirterek bunu inanılmaz bir başarı olarak niteledi. Netanyahu,  "En iyi değerlendirmemiz bire bir (bir Hamas'ın askeri kanadı üyesi, bir sivil) oranında; ancak oran doğal olarak düşüyor. Muhtemelen en zor kentsel savaş koşullarında bire-bir oran, İsrail hükümeti için inanılmaz bir başarı." dedi. Netanyahu, kendisine sorulan Gazze'de çok sayıda sivilin ölümüne neden olan bazı yapay zeka sistemleri kullanıldığına yönelik soruya ise "İstihbarat toplama yeteneklerimize girmeyeceğim." diyerek kaçamak cevap verdi. Netanyahu, Gazze'nin geleceğine yönelik ise Gazze'de bölgesel ortakların desteklediği ve İsrail'in silahsızlandırdığı Gazzeliler tarafından kontrol edilen sivil bir yönetim görmek istediğini söyledi.

Savaşta bir ilk daha: Kamikaze hava savunma sistemi, Lancet'i, Zala'yı, Orlan'ı vuruyor Savaşta bir ilk daha: Kamikaze hava savunma sistemi, Lancet'i, Zala'yı,... Haberi Görüntüle

MÜZAKERELER DEVAM EDECEK Mİ?

Önce Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hizbullah komutanlarındna Fuad Şükür, sonra da İran'ın başkenti Tahran'da Hamas Büro Başkanı İsmail Haniye'ye suikast düzenlenmişti. Netanyahu, bu iki suikastın İsrail ile Hamas arasında esir takası mutabakatına varılma olasılığını artırdığını ileri sürdü. Tüm İsrailli esirlerin serbest bırakılmasını talep eden Netanyahu, Hamas'ın Gazze'nin yönetiminde kalacağı hiçbir öneriyi de kabul etmeyeceklerini söyledi. 

İşgal ettikleri Batı Şeria'yı da İsrail toprağı olarak tanımlayan İsrail Başbakanı, gaspçı İsraillileri bölgeden çıkarmayacaklarını belirtti. 

Eurofighter out F-15 in! O ülke gemileri yaktı: Savaş uçağı için harekete geçtiler Eurofighter out F-15 in! O ülke gemileri yaktı: Savaş uçağı... Haberi Görüntüle

7 EKİM' İÇİN ÖZÜR DİLEYECEK Mİ?

7 Ekim için özür dileyip dilemeyeceğine yönelik soruyu da cevaplayan Netanyahu, "Elbette, elbette. Böyle bir şeyin olmasından dolayı çok üzgünüm. Ve her zaman geriye dönüp, 'Bunu önleyecek şeyler yapabilir miydik?' diyorsun." dedi. 7 Ekim'i soruşturacak bir komisyon kurulmasına mevcut şartlarda karşı olduğunu söyleyen Netanyahu, bunun ancak saldırılar sona erdikten sonra olabileceğini belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading