Netanyahu'dan katliam ortağına trip: O etkinliğe katılmayacak

Netanyahu'dan katliam ortağına trip: O etkinliğe katılmayacak

İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD Bağımsızlık Günü etkinliğine katılmayacak. Netanyahu'nun ABD Büyükelçiliği'ndeki etkinliğe katılmamasına ilişkin açıklamada Hamas ile devam etmekte olan savaş gerekçe gösterildi.

Dünya

05.07.2024, 11:10

Dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail'in Gazze'ye yönelik soykırımızı acımasız bir şekilde devam ediyor. Netanyahu'nun acımasız ve zorba ordusu şu ana kadar 38 binden fazla masum insanı katletti. 89 bine yakın insan da yaralandı. Soykırımın başından bu yana ABD'nin koşulsuz desteğini arkasına alan bebek katilinden dikkat çeken bir karar geldi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 4 Temmuz Amerika Birleşik Devletleri'nin Bağımsızlık Günü vesilesi ile gerçekleştirilecek İsrail'deki ABD Büyükelçiliği'nin kutlama etkinliğine katılmayacak. Konuya ilişkin açıklama başbakanlık ofisinden geldi.

Son dakika: Katil İsrail'den Beyrut'a hava saldırısı: Başkentte dumanlar yükseliyor Son dakika: Katil İsrail'den Beyrut'a hava saldırısı: Başkentte dumanlar yükseliyor Haberi Görüntüle

''BAŞBAKAN SAVAŞI YÖNETMEKLE MEŞGUL''

"İsrail savaşta ve başbakan bunu yönetmekle meşgul" denilen açıklamada Netanyahu'nun İsrail Bağımsızlık Günü ile Kudüs Günü törenlerine de katılamadığı hatırlatılarak, Başbakanın bu kutlamalarda olduğu gibi, ABD Büyükelçisi'nin evindeki Amerikan Bağımsızlık Günü kutlamalarına da katılmamayı uygun gördüğü ifade edildi.

Söz konusu davete, İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz'ın katılması bekleniyor.

İngiliz bakandan savaş çıkaracak sözler: Siz bir 'mafya devletinin' patronusunuz: Halkınızı köle olarak kullanıyorsunuz İngiliz bakandan savaş çıkaracak sözler: Siz bir 'mafya devletinin' patronusunuz:... Haberi Görüntüle

''BUNU SAÇMA BULUYORUM''

Adının açıklanmaması koşuluyla The Jeruselam Post'a konuşan Netanyahu'ya yakın kaynaklardan biri, ''Netanyahu'nun ABD Büyükelçiliği partisine katılmama kararını ABD Başkanı Joe Biden yönetimiyle yaşanan gerginlikten kaynaklandığı yönündeki haberlerle ilgili değil hatta bunu saçma buluyorum'' dedi.

Hatırlanacağı üzere 2023 yılında Kudüs'teki İsrail Müzesi'nde düzenlenen Bağımsızlık Günü etkinliğine katılan Netanyahu, burada Amerika-İsrail bağlarının gücü hakkında bir konuşma yapmıştı.

5.74 milyon dolarlık tankı çekici olarak kullandılar: Cephede kayış atan T-72'ye Leopard müdahalesi: Savaşı bıraktı nakliyeye başladı 5.74 milyon dolarlık tankı çekici olarak kullandılar: Cephede kayış atan... Haberi Görüntüle

BAĞIMSIZLIK GÜNÜ NE ANLAMA GELİYOR?

ABD, 4 Temmuz 1776’da ilan edilen Bağımsızlık Bildirgesi ile 13 koloni Britanya İmparatorluğu’nun bir parçası olmaktan çıkmış ve bağımsız federal bir devlet haline gelmişti.

1783 yılına kadar devam eden Amerikan Bağımsızlık Savaşı aynı zamanda Amerikan Devrimi olarak kabul ediliyor.

ABD Bayrağı’ndaki 13 çizgi, bağımsızlığını ilan eden 13 koloniyi temsil ediyor. Bayraktaki 50 yıldız ise ABD’nin 50 eyaletini sembolize ediyor.

4 Temmuz tüm ABD’de resmi federal tatil kabul ediliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading