Yandex Metrica
SON DAKİKA

Netanyahu'nun bölünme korkusu! Hükümet karşıtı gösterileri eleştirdi

Netanyahu'nun bölünme korkusu! Hükümet karşıtı gösterileri eleştirdi

İsrail Başbakanı Netanyahu, hükümet karşıtı protestoları eleştirerek ülkede iç savaş çıkmaması gerektiğini belirterek bölünmenin zayıf olduğunu ifade etti.

Dünya

19.06.2024, 02:34

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'deki çatışmalarda hayatını kaybeden askerleri anma törenine katıldı. Burada bir basın toplantısı düzenleyen Metanyahu, hükümet karşıtı gösterilere eleştirilerde bulundu. Bu gösterilerin ülkeyi iç savaşa süreklememesi gerektiğini belirten İsral Başbakanı, "Kardeşler arasında iç savaş çıkmamalıdır. Bölünme zayıflıktır, birlik ise zaferin şartıdır." diyen Netanyahu, "Bir çok cephede savaşıyoruz. Güneyde Hamas'ı ortadan kaldırana ve tüm rehineleri geri alana kadar, kuzeyde halkımız evlerine güvenle dönene kadar. Doğuda İran'ın bizi çembere almasını ve nükleer silah elde etmesini engellemek için uğraşıyoruz." dedi. 

Wikileaks'in kurucusu Julian Assange 5 yıl sonra serbest Wikileaks'in kurucusu Julian Assange 5 yıl sonra serbest Haberi Görüntüle

YİNE GÖSTERİ DÜZENLEDİLER

İsrailliler, Gazze Şeridi’ndeki İsrailli esirlerin geri getirilmesi için anlaşma yapılması, Binyamin Netanyahu başbakanlığındaki hükümetin istifası ve erken seçimlere gidilmesi talebiyle Batı Kudüs’teki İsrail meclisi önünde gösteri düzenledi. Burada toplanan İsrailliler, Gazze'deki esirlerin serbest bırakılması için derhal bir takas anlaşmasının yapılması talebinde bulundu. Protestocular, Başbakan Netanyahu ve hükümetindeki siyasetçiler aleyhinde pankart, afiş ve dövizler taşıdı, alanda kurulan platformda hükümeti eleştiren konuşmalar yapıldı.

Paris Hilton'dan yıllar sonra cinsel istismar itirafı: Koridorlarda sürüklendim, çırılçıplak soyuldum Paris Hilton'dan yıllar sonra cinsel istismar itirafı: Koridorlarda sürüklendim, çırılçıplak... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ KATLİAMI

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gaze'de 37 binden fazla Filistinli sivili katletti. Katledilen Filistinlilerin 26 binden fazlasını kadın ve çocuklar oluşturuyor. Ayrıca enkaz altında kalan ve ulaşılamayan binlerce cesedin olduğu tahmin ediliyor. Bölgede 85 bini aşkın yaralı sağlık hizmetlerinden mahrum bir biçimde yaşama tutunmaya çalışıyor. Güvenli yer arayışında olan Filistinlilerin 1,9 milyondan fazlası zorla göç ettirilmiş durumda. 

İsrail, 25 Mart'ta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde alınan ateşkes kararına uymuyor. Bu karara rağmen saldırılarına devam eden işgal güçlerine şimdiye kadar herhangi bir yaptırım uygulanmış değil. Uluslararası toplum, sivil ölümleri artıracak Refah saldırısıyla ilgili İsrail ordusuna uyarıda bulunuyor. İsrail, bir süredir sivillerin son sığınağı olan Refah'a saldırmak için hazırlık yapıyor. Şu an Refah'a 1,5 milyondan fazla Filistinli sığınmış durumda. İsrail makamlarına göre  Gazze Şeridi'nde bazıları hayatta, bazıları ölü 125 İsrailli esir bulunuyor. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in  Gazze'ye saldırılarında öldürülen İsrailli esirlerin sayısının 70'i geçtiğini duyurmuştu. Bu arada  7 Ekim'den bu yana ölen İsrailli asker sayısı 311'i karadan işgal sürecinde olmak üzere 662'ye yükseldi.

BM Güvenlik Konseyi, ABD Başkanı Joe Biden’ın açıkladığı ve ilk aşamasında Gazze’de hemen ateşkes öngören 3 aşamalı teklife destek talep edilen karar tasarısını kabul etmişti. İsrail’in, Biden’ın teklifini kabul ettiği belirtilen kararda, Hamas’a da teklifi kabul etme ve uygulama çağrısı yapıldı. 15 üyeli BMGK’da yapılan oylamada, karar tasarısı 14 "evet" oyu alırken, Rusya "çekimser" oy kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading