Yandex Metrica

Sitede Ara

Netanyahu'ya boykot! Kamala Harris, Netanyahu'nun hitap edeceği Kongre ortak oturumuna katılmayacak

Netanyahu'ya boykot! Kamala Harris, Netanyahu'nun hitap edeceği Kongre ortak oturumuna katılmayacak

ABD Başkanı Joe Biden'ın Kovid-19 geçirdiği gerekçesiyle karantinaya alınması ve bu karantinanın beklenenden uzun sürmesi ülkeyi ziyaret eden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu ortada bıraktı. Biden ile bir türlü görüşemeyen Netanyahu, ekibine eski Başkan ve Başkan adayı Donald Trump ile görüşme ayarlamaları talimatı verdi. Netanyahu'nun bundan nasıl bir sonuç alacağı bilinmezken İsrail başbakanına bir kötü haber de Kamala Harris'ten geldi. Kamala Harris'in Netanyahu'nun hitap edeceği Kongre ortak oturumuna katılmayacağı ve dolayısıyla başkanlık etmeyeceği bildirildi.

Dünya

24.07.2024, 07:53

ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmek ve Kongre'de üyelere hitap etmek üzere Washington'a gelen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD'de beklediği ilgiyi görebilmiş değil. Başkan Joe Biden'ın yeniden Kovid-19'a yakalanmasının ardından karantinaya alınması ikili arasındaki görüşmenin gerçekleşmemesine neden oldu.

Terör devletinde kepenkler indiriliyor! İsrail'in en büyük sendikası 'Gazze' talebiyle greve gidiyor Terör devletinde kepenkler indiriliyor! İsrail'in en büyük sendikası 'Gazze' talebiyle... Haberi Görüntüle

TRUMP'LA GÖRÜŞMEK İSTİYOR

Biden ile bir araya gelmeyi başaramayan Netanyahu, bu kez eski Başkan ve Cumhuriyetçilerin Başkan adayı Donald Trump'la görüşmek için girişimlerde bulundu. Bu girişimlerden nasıl bir sonuç alacağı bilinmezken Netanyahu'ya bir darbe de Başkan Yardımcısı Kamala Harris'ten geldi. Harris'in Netanyahu'nun hitap edeceği Kongre ortak oturumuna katılmayacağı ve dolayısıyla başkanlık etmeyeceği bildirildi. Kamala Harris'in bu tavrının Netanyahu'yu boykot anlamına geldiği vurgulanırken Harris'in yardımcıları Başkan Yardımcısı'nın daha önce planlanmış seçim etkinliğine katılacağı için oturuma katılamayacağını savundu.

Oğul Kennedy'den Trump'a stratejik destek! ABD'de başkanlık yarışında ibre yön değiştirdi Oğul Kennedy'den Trump'a stratejik destek! ABD'de başkanlık yarışında ibre yön... Haberi Görüntüle

NETANYAHU'YA ESKİ DESTEK YOK

Bu arada Netanyahu'yu sadece Harris değil birçok Demokrat Kongre üyesi de boykot edecek. 7 Ekim'den bu yana başta Joe Biden olmak üzere Demokratlar İsrail'e ve Netanyahu'ya şartsız destek vermiş ancak son haftalarda bu destek tepkiye dönmüştü. 

Delaware'deki evinde dinlenen ABD Başkanı Biden'ın ise perşembe günü Netanyahu ile Beyaz Saray'da görüşme ihtimali bulunsa da bununla ilgili açıklanmış bir plan bulunmuyor.

10 20 30 değil tam 50 adet Leopard envantere giriyor! 13 yıl sonra bir ilk: Savaşa hazırlık 10 20 30 değil tam 50 adet Leopard envantere giriyor!... Haberi Görüntüle

BIDEN CANLI YAYINA ÇIKACAK

Bu arada Başkan Biden'ın yarın akşam canlı yayında kameralar karşısına geçerek son gelişmeler ve yol haritası hakkında Amerikan halkına hitap edeceği duyuruldu. Biden'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada  "Yarın akşam yerel saatle 20.00'da (TSİ 03.00) Oval Ofis'ten önümüzdeki süreç ve Amerikan halkı için bu işi nasıl bitireceğimle ilgili halka hitap edeceğim." ifadesi kullanıldı. Biden'ın sağlıl duurmuyla ilgili çeşitli spekülatif haberlee çıkmış ve hatta Başkan Biden'ın öldüğü haberleri sosyal medya kullanıcıları tarafından dile getirilmişti.

Habere Tepki Ver

2

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading