Yandex Metrica

New York'ta barış zirvesi! Azerbaycan ile Ermenistan dışişleri bakanları bir araya geldi

New York'ta barış zirvesi! Azerbaycan ile Ermenistan dışişleri bakanları bir araya geldi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, New York'ta bir araya geldi. İki ülke arasındaki barış anlaşmasının en kısa sürede sonuçlandırılması için mutabakata varıldı.

Dünya

27.09.2024, 02:09

Kafkasya'da barış ortamının tesis edilmesi için Azerbaycan ve Ermenistan arasında gerçekleştirilen toplantılar sürüyor. Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ABD'nin New York kentinde ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir araya geldi. 

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Blinken, Bayramov ve Mirzoyan'ın New York'ta düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu kapsamında üçlü toplantı gerçekleştirdiği bildirildi.

ABD topraklarını nükleer silahlarla vurabilir! 44 yıl sonra kıtalararası balistik füze denemesi ABD topraklarını nükleer silahlarla vurabilir! 44 yıl sonra kıtalararası balistik... Haberi Görüntüle

"BARIŞ ANLAŞMASI EN KISA SÜREDE SONUÇLANMALI"

Açıklamada tarafların, Azerbaycan ile Ermenistan arasında barış ve devletler arası ilişkilerin kurulmasına ilişkin anlaşmanın, mümkün olan en kısa sürede sonuçlandırılması için ek çaba gösterme konusunda mutabakata vardığı belirtildi.

Bayramov ve Mirzoyan'ın görüşmeye ev sahipliği yapan Blinken'a teşekkür ettiği aktarıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading