Yandex Metrica

Sitede Ara

Nükleer füze tehdidi! ABD ve Almanya'ya resti çekti: Aynı şekilde karşılık veririz

Nükleer füze tehdidi! ABD ve Almanya'ya resti çekti: Aynı şekilde karşılık veririz

Rus liderden ABD ve Almanya'ya nükleer füze tehdidi geldi! Putin, Washington'un Tomahawk stratejik seyir füzeleri dahil uzun menzilli silahlarını Avrupa'da konuşlandırmasını Soğuk Savaş benzeri bir füze krizini tetikleme riski taşıdığını ve Rusya'nın hamleye aynı şekilde karşılık vereceğini duyurdu.  

Dünya

28.07.2024, 21:37

Bu ayın başında Washington'da düzenlenen NATO Zirvesi öncesinde ABD ve Almanya ortak bir açıklama yaparak, ABD'ye ait Tomahawk seyir füzeleri ve diğer uzun menzilli silahların 2026'dan itibaren Almanya'ya konuşlandırılacağını duyurdu.

Açıklamada uzun menzilli silahların Avrupa'da konuşlandırılacak olmasının ABD'nin NATO'ya olan bağlılığını ve Avrupa'nın caydırıcılığına olan katkısını gösterdiğine işaret edilerek, bunların SM-6'lar, Tomahawk füzeleri ile şu anda geliştirilmekte olan hipersonik silahlar olacağını ifade edildi.

ABD bu tür uzun menzilli silahları Almanya'ya en son 1990'larda konuşlandırmıştı. Rusya'nın hamleye tepkisi sert oldu.Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov Rusya'nın konuya cevabının askeri olacağını duyurdu.

Yapay zeka artık her yerde! ABD'de polisler tutanaklarını yapay zekaya yazdırıyor! Yapay zeka artık her yerde! ABD'de polisler tutanaklarını yapay zekaya... Haberi Görüntüle

"AYNA ÖNLEMLER ALACAĞIZ"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise Rus Donanma Günü dolayısıyla St. Petersburg'da düzenlenen törende ABD ve Almanya'yı açık açık uyardı.

Bu hareketin Soğuk Savaş benzeri bir füze krizini tetikleme riski taşıdığını söyleyen Rus lider, “Gelecekte nükleer başlıklarla donatılabilecek bu tür füzelerin topraklarımızdaki hedeflere uçuş süresi yaklaşık 10 dakika olacak. Amerika Birleşik Devletleri'nin, Avrupa'daki uydularının ve dünyanın diğer bölgelerindeki eylemlerini dikkate alarak ayna önlemler alacağız.” dedi.

Kızıldeniz'de Husilerin vurduğu petrol tankeri 5 gündür yanıyor! Bir milyon varil petrol taşıyan gemide sızıntı olabilir Kızıldeniz'de Husilerin vurduğu petrol tankeri 5 gündür yanıyor! Bir milyon... Haberi Görüntüle

"SOĞUK SAVAŞ DÖNEMLERİNİ HATIRLATIYOR"

ABD'nin gerginliği körüklediğini ve Typhon füze sistemlerini Danimarka ve Filipinler'e gönderdiğini söyleyen Putin, ABD'nin planlarını NATO'nun 1979'da Batı Avrupa'ya Pershing II fırlatma rampaları konuşlandırma kararına benzetti ve "Bu durum, Amerikan orta menzilli Pershing füzelerinin konuşlandırılmasıyla ilgili Soğuk Savaş dönemindeki olayları hatırlatıyor" dedi.

Putin konuşmasında daha önce yaptığı uyarıyı yineleyerek, Moskova'nın orta ve kısa menzilli nükleer kapasiteli füzelerin üretimini yeniden başlatabileceğini ve ABD'nin benzer füzeleri Avrupa ve Asya'ya getirmesi durumunda, bu füzeleri nereye konuşlandıracağını yeniden değerlendirebileceğini söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading