Yandex Metrica

Sitede Ara

O bölgede devasa rezerv bulundu: Tam tamına 3,2 milyarlık keşif! Değeri dudak uçuklattı! Herkes sıraya girecek

O bölgede devasa rezerv bulundu: Tam tamına 3,2 milyarlık keşif! Değeri dudak uçuklattı! Herkes sıraya girecek

Kuveyt'in devler ligindeki koltuğunu garantileyen yeraltı kaynağının adı petrol. Kuveyt Petrol Şirketi, o bölgede ülkenin en büyük petrol kaynaklarından birini keşfetti. Dünyanın en büyük petrol rezervlerine sahip olan Kuveyt, 3,2 milyarlık petrol rezervi ile ekonomisine dev katkı sağlayacak.

Dünya

18.07.2024, 13:07

Uzun yıllardır 'Petrol arama' çalışmalarına devam eden Kuveyt, çalışmalarının karşısında büyük bir meyve daha almayı başardı. 101 milyar varil petrol rezervine sahip olan Kuveyt, duyurduğu devasa keşfi sayesinde 750 günlük petrol üretimini bulunan bu devasa rezervden sağlayacak.

Dünyada bilinen, keşfedilen ham petrol rezervlerinin yüzde 10'una sahip olan Kuveyt'in kanıtlanmış petrol rezervleri tam tamına 101,5 milyar varil. Doğalgaz rezervleri ise yaklaşık 1,8 trilyon metreküpe denk. Kuveyt'in petrol ve doğalgaz gelirleri, Gayri Safi Yurtiçi Hasılası'nın (GSYİH) yüzde 70’ini oluşturuyor.

Kuveyt, günlük petrol üretimini 2040 yılına kadar kademeli olarak artırarak üretimini 4,75 milyon varile çıkarmayı hedefliyor.

Türkiye'ye saldıracaklar! Tanklar, füzeler, savaş gemileri helikopterler harekete geçti! Bölge barut fıçısına döndü Türkiye'ye saldıracaklar! Tanklar, füzeler, savaş gemileri helikopterler harekete geçti! Bölge... Haberi Görüntüle

DEV HİDROKARBON REZERVİ KEŞFEDİLDİ

Kuveyt Petrol Şirketi, Kuveyt açıklarında olan 'Feyleke' olarak bilinen adanın yakınlarında çalışma yaptıkları bir sahada dev miktarda petrol ve gaz keşfettiklerini gururla duyurdu. 96 kilometrelik bir alanda yapılan çalışma sonucunda keşfedilen hidrokarbon rezervinin yaklaşık 2,1 milyar varil hafif petrol ve 5,1 trilyon standart fit küp doğal gaz olduğunu bu keşfin tam tamına 3,2 milyar varil petrole eş değer olduğunu açıkladı.

Hizbullah 'tam isabet' diyerek duyurdu: Lübnan tarafından İsrail'e onlarca roketle saldırı Hizbullah 'tam isabet' diyerek duyurdu: Lübnan tarafından İsrail'e onlarca roketle... Haberi Görüntüle

PETROL NERELERDE KULLANILIR?

Petrolün kullanım alanları oldukça zengin ve etkileyicidir.

-Enerji kaynağıdır. 

 -Değerli bir madendir. 

 -Asfalt ve gaz yağı yapımında kullanılır. 

 -Deterjan ve plastik yapımında kullanılır. 

 -Benzin olarak kullanılarak araçların çalışmasını sağlar. 

 -Petro-kimya ürünleri yapımında kullanılır. 

 -Tekstil fabrikalarında kullanılır. 

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading