Yandex Metrica

Sitede Ara

O ilimizde 694 milyon tonluk nadir toprak elementi bulunmuştu! Asya ülkesi devreye girdi: Dev anlaşma çok yakın

O ilimizde 694 milyon tonluk nadir toprak elementi bulunmuştu! Asya ülkesi devreye girdi: Dev anlaşma çok yakın

Çin, Eskişehir'de keşfedilen nadir toprak yataklarının madenciliği ve işletmesi konusunda Türkiye ile anlaşmayı hedefliyor. Bloomberg kaynaklarına göre, Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar ileri görüşmeler için Ekim ayında Çin'e ziyaret gerçekleştirecek.

Dünya

09.09.2024, 11:43

Yunan basını, Türkiye aralarında dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticisi BYD Co.'nun da bulunduğu Çinli şirketleri ülkede pil üretmeyi düşünmeye teşvik edeceğinini duyurdu. Euro2day'da geçen haberin devamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, temmuz ayı başında Kazakistan'da Cumhurbaşkanı Xi Jinping ile bir araya gelerek konuyu ele aldığı ifade edildi.

İki ülkenin resmi olarak bir açıklama yapmadığını ifade eden Yunan basını, "İki yıl önce Türkiye, Orta Anadolu'da, Eskişehir yakınlarındaki Beylikova'da "nadir topraklar" içeren büyük bir yatak keşfetti. Enerji bakanlığı, buradaki hammaddeyi işleyecek bir endüstriyel tesis kurmaya hazır olduğunu söyledi." dedi.

Pezeşkiyan'dan dikkat çekici görüşme: İran Cumhurbaşkanı, PKK destekçisi KYB lideri Bafel Talabani ile Süleymaniye'de bir araya geldi Pezeşkiyan'dan dikkat çekici görüşme: İran Cumhurbaşkanı, PKK destekçisi KYB lideri... Haberi Görüntüle

TARİHİ ANLAŞMA 

Euro2day ayrıca, "Öte Geçtiğimiz otuz yıl boyunca Çin, madencilikte ve özellikle rüzgar türbinlerinden askeri donanıma ve elektrikli araçlara kadar her şeyde kullanılan 17 elementten oluşan bir küme olan nadir toprakların çıkarılmasında baskın bir rol kazandı." ifadelerini kullandı.

AB'nin Çin yapımı elektrikli araçlara gümrük vergisi uygulamaya başlamasıyla birlikte Çinli üreticiler, Türkiye'nin gümrük anlaşması bulunan Avrupa Birliği'ne daha iyi erişim arayışında diyen Yunan basını habere şöyle devam etti;

"Çin'in BYD'si Türkiye'de fabrika kurmak için anlaşma imzaladı. Ülke ayrıca Chery Automobile Co Ltd. ve SAIC Motor Corp. ile ayrı görüşmelerde bulundu. ve Great Wall Motor Co. İktidardaki Çin Komünist Partisi'nin Global Times gazetesi o dönemde madenin bulunmasının Çin ve Türkiye için işbirliği fırsatı yarattığını yazmıştı."

Avrupa sular altında! Kırmızı alarm verildi: 5 ülkede can kaybı katlanarak artıyor Avrupa sular altında! Kırmızı alarm verildi: 5 ülkede can kaybı... Haberi Görüntüle

DÜNYANIN EN BÜYÜK İKİNCİ REZERVİ

Hatırlanacağı üzere Eskişehir’in Beylikova ilçesinde 694 milyon ton nadir toprak elementi rezervi keşfedilmişti. 17 farklı toprak elementinin bulunduğu rezerv, dünyada Çin’in 800 milyon tonluk rezervinin ardından ikinci en büyük rezerv olarak kayda geçmişti.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading