Yandex Metrica

O ülke göçmenlerle ilgili düğmeye bastı: 2 milyon kişi sınır dışı edilecek!

O ülke göçmenlerle ilgili düğmeye bastı: 2 milyon kişi sınır dışı edilecek!

İran, Mart 2025'e kadar ülkedeki düzensiz göçmenlerden yaklaşık 2 milyonunu sınır dışı etmek için düğmeye bastı. 

Dünya

17.09.2024, 16:01

İran Emniyet Teşkilatı Genel Komutanı Tuğgeneral Ahmed Rıza Radan, devlet televizyonuna bağlı yayın yapan Genç Gazeteciler Kulübü'ne (YJC) ülkedeki düzensiz göçmen sorununa ilişkin açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada 2025 yılının Mart ayına kadar 2 milyona yakın göçmenin sınır dışı edileceği belirtildi. 

Son yıllarda tüm dünyayı etkilemeye başlayan göç hareketleri Orta Doğu'da en çok geçiş noktası olması nedeniyle İran ve Türkiye'yi doğrudan etkiliyor.Bu kapsamda İran'da göreve başlayan Mesud Pezeşkiyan yönetimi, göçmenler konusunda harekete geçti ve 2 milyon kişiyi sınır dışı edeceğini açıkladı. 

Lübnan'daki kanlı saldırının arkasında kim var? Tüm izler ona çıkıyor Lübnan'daki kanlı saldırının arkasında kim var? Tüm izler ona çıkıyor Haberi Görüntüle

MART 2025'E KADAR ÜLKEDEN ÇIKARILACAKLAR

İçişleri Bakanlığı ve diğer ilgili kurumlarla ülkedeki düzensiz göçmen sorununa karşı önlemler almaya çalıştıklarını aktaran Radan, "Bu yıl yıl sonuna kadar (İran takvimine göre Mart 2025) ülkede yasa dışı olarak bulunan 2 Milyon izinsiz yabancı uyruklu kişiyi sınır dışı edeceğiz." dedi.

Son 75 yılın en şiddetli tayfunu! Çin'de caddeler sular altında kaldı Son 75 yılın en şiddetli tayfunu! Çin'de caddeler sular altında... Haberi Görüntüle

AFGAN GÖÇÜ 42 YILDIR DEVAM EDİYOR 

Sovyetler Birliği'nin 1979'da Afganistan'ı işgalinin ardından İran'a doğru başlayan Afgan mülteci akını, ABD işgali, iç savaşlar ve istikrarsızlık nedeniyle yaklaşık 42 yıldır devam ediyor.Özellikle son yıllarda güvenlik, siyasi ve ekonomik sorunların yaşandığı Afganistan'dan İran'a yoğun düzensiz göçmen girişi oldu. İranlı yetkililer, resmi olmayan verilere göre ülkede yaklaşık 5 milyon Afgan bulunduğunu ve bunlardan birçoğunun düzensiz göçmen olduğunu belirtiyor.

İngiltere Kralı Charles ölüm döşeğinde! Saray cenaze hazırlıklarına başladı! İngiltere Kralı Charles ölüm döşeğinde! Saray cenaze hazırlıklarına başladı! Haberi Görüntüle

İRAN'IN GÖÇMEN DUVARI

İran, ülkenin doğusundaki Afganistan sınırına 930 kilometre uzunluğunda duvar örmeye başladı. İçişleri Bakanı İskender Mumini, 6 Eylül'de yaptığı bir açıklamada, ülkedeki düzensiz göçmenlerin birçok soruna yol açtığını ve en kısa zamanda sınır dışı edileceklerini söylemişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading