Yandex Metrica

O ülke hava sahasını ihlal eden Ukrayna İHA'larını düşürdü: Yanıtsız kalmayacak

O ülke hava sahasını ihlal eden Ukrayna İHA'larını düşürdü: Yanıtsız kalmayacak

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Ukrayna'ya ait insansız hava araçlarının ülkesinin hava sahasına girmesin "kışkırtıcı eylem" olarak yorumladı. Ukrayna İHA'larını düşürdüklerini belirten Aleksandr Lukaşenko, bunun cevapsız kalmayacağını söyledi.

Dünya

11.08.2024, 01:45

Yaklaşık 2 yıl önce başlayan ve ne zaman sona ereceği belli olmayan Ruısya-Ukrayna savaşı tüm hızıyla devam ederken çarpıcı bir gelişme yaşandı. Ukrayna'ya ait İHA'lar, dün Belarus hava sahasına girdi. Belarus hava savunma sistemleri devreye girerek İHA'ları yok etti.

Belarus'taki Şklov kentine çalışma ziyareti gerçekleştiren Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, ülkesinin hava sahasını ihlal eden Ukrayna'ya sert tepki gösterdi. Ziyaret esnasında açıklamalarda bulunan Lukaşenko, dün Ukrayna'ya ait İHA'ların Belarus hava sahasına girdiğini söyledi.

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Ukrayna'nın dün ve gece boyunca Belarus hava sahasını birden fazla kez ihlal etmesinin ardından orduyu en üst düzeyde alarma geçirdi. Belarus özel kuvvetleri, ağır ekipman ve personel eşliğinde Ukrayna sınırına ulaştı.

Almanya'da aşırı sağ yükseliyor! Nazilerden bu yana bir ilk! Alternatif Partisi ilk sıraya yerleşti Almanya'da aşırı sağ yükseliyor! Nazilerden bu yana bir ilk! Alternatif... Haberi Görüntüle

''YANITSIZ KALMAYACAK''

Belarus hava savunma sistemlerinin devreye girerek İHA'ları yok ettiğini, bunun kışkırtıcı eylem olduğunu belirten Lukaşenko, "Ukrayna tarafına herhangi bir kışkırtıcı eyleminin yanıtsız kalmayacağı mesajını ilettik." ifadelerini kullandı.

AKSUNGUR'u düşüren Iraklı subay tutuklandı! 'Hiçbir uyarı yapmadan düşürdük' demişti! AKSUNGUR'u düşüren Iraklı subay tutuklandı! 'Hiçbir uyarı yapmadan düşürdük' demişti! Haberi Görüntüle

''PROVOKASYON''

Ukraynalı askerlerin, 6 Ağustos'ta Rus toprağı Kursk bölgesine girdiğine ve yaklaşık 35 kilometre ilerlediğini belirten Lukaşenko, bunun Rusya'ya karşı yapılan "provokasyon" olduğunu dile getirdi.

Lukaşenko, "Tüm bunlar, Ukraynalıların barışa hazır olmadığını ve gerginliği artırmaya devam ettiğini gösteriyor." ifadesini kullandı.

Hamas'tan İsrail'e Netanyahu uyarısı: 'Esirler gün yüzü göremeyecek' Hamas'tan İsrail'e Netanyahu uyarısı: 'Esirler gün yüzü göremeyecek' Haberi Görüntüle

TALİMAT VERİLDİ

Öte yandan Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko, Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığına ülkenin güvenliğinin sağlanması konusunda gerekli adımları atma talimatını verdiğini söyledi.

Savunma Bakanı Viktor Hrenin de gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı'nın, askeri birlikleri Gomel ve Mazır yönlerinde güçlendirme talimatı verdiğini belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading