Yandex Metrica

O ülkede İsrail'e karşı sesler yükseliyor! Muhalefetten soykırımcılarla yapılan normalleşme anlaşmasını gözden geçirme çağrısı

O ülkede İsrail'e karşı sesler yükseliyor! Muhalefetten soykırımcılarla yapılan normalleşme anlaşmasını gözden geçirme çağrısı

Fas'ta İsrail'le kurulan iyi ilişkiler sorgulanıyor. Ülkede bir dönem Başbakanlık yapan Adalet ve Kalkınma Partisi (PJD) Genel Başkanı Abdulilah Benkiran, hükümetin İsrail'le yaptığı normalleşme anlaşmasını gözden geçirmesini talep etti.

Dünya

22.09.2024, 02:08

Fas ile İsrail, 2020 sonunda ilişkilerin normalleştirilmesi çerçevesinde 4 anlaşma imzalamıştı. İsrail'in özellikle 7 Ekim 2023'te başlattığı korkunç saldırılar ve Gazze'deki soykırımı Fas'ta sorgulanır hale geldi. Fas'ta bir dönem Başbakanlık yapan Adalet ve Kalkınma Partisi (PJD) Genel Başkanı Abdulilah Benkiran, bu anlaşmaların gözden geçirilmesini istedi.

Başkent Rabat'ta açıklamalarda bulunan Benkiran, "Devletimizin İsrail olarak adlandırılan bu yapıyla yaptığı anlaşmaların artık ne makul ne mantıklı ne de ahlaki bir gerekçesi kaldı." ifadesini kullandı. Söz konusu anlaşmanın gözden geçiirlmesini talep eden eski Başbakan, Faslıların İsrail kurşunlarıyla kardeşlerinin öldürüldüğünü bildiğini söyledi. 

İsrail'in Lübnan'daki saldırılarından dolayı hayatını kaybedenlere rahmet dileyen ve taziyelerini ileten Benkiran, oradaki direniş hala ayakta olduğunu söyledi. 

Minibüsle kalabalığa daldı: Ölü ve yaralı var Minibüsle kalabalığa daldı: Ölü ve yaralı var Haberi Görüntüle

FAS-İSRAİL NORMALLEŞMESİ

Fas ile İsrail 22 Aralık 2020’de diplomatik ilişkilerin normalleştirilmesi kapsamında 4 anlaşma imzalamıştı.  Fas, bu kararla Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Sudan’ın ardından 2020’de İsrail’le normalleşme anlaşmasına varan dördüncü Arap ülkesi olurken, Mağrib bölgesinde ise ilk ülke olmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading