Yandex Metrica

Oğul Kennedy'den Trump'a stratejik destek! ABD'de başkanlık yarışında ibre yön değiştirdi

Oğul Kennedy'den Trump'a stratejik destek! ABD'de başkanlık yarışında ibre yön değiştirdi

ABD'de başkanlık yarışında çekildiğini duyuran bağımsız başkan adayı Robert F. Kennedy Jr., 10 kilit eyalette Cumhuriyetçi Parti’nin adayı Donald Trump'a destekleyeceğini açıkladı. Kennedy'nin bu hamlesiyle Trump ve Harris arasında başa baş giden başkanlık yarışında ibre yön değiştirdi.  

Dünya

25.08.2024, 23:00

ABD'de yaklaşan başkanlık seçimleri için Demokratların adayı ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump arasındaki yarış hız kazandı. 

Suikasta kurban giden ABD’nin 35’inci Başkanı John F. Kennedy’nin yeğeni ve yine suikastla öldürülen 1968 seçimleri başkan adayı Robert F. Kennedy’nin oğlu olan 70 yaşındaki siyasetçi, böylece nesillerdir Demokrat Partili olan ailesinin ilk Cumhuriyetçi üyesi oldu.

Çekilme ve Trump’a destek açıklamasında Demokrat Parti’yi yerden yere vuran Kennedy, adaylık şansını Demokrat Parti’den denemek istediğini ancak parti içinden engellerle uğraştığını ve demokratik olmayan hilelerle önünün kesildiğini söyledi. Kennedy daha önce Trump ile görüşmüş, Kamala Harris ile görüşme isteğine cevap alamamıştı.

Bu sığınakta ne var? Uydu görüntüleri sır perdesini araladı: Putin'in gizli silahı orada mı saklanıyor? Bu sığınakta ne var? Uydu görüntüleri sır perdesini araladı: Putin'in... Haberi Görüntüle

TRUMP İLE MİTİNG YAPTI

Kararı açıklamasından sonra akşam saatlerinde Trump’ın Arizona mitinginde sahneye çıkan Kennedy, tüm salon tarafından ayakta alkışlanınca Trump, "O bunu hak ediyor. Anons ettiğim kimse bu kadar alkışlanmamıştı." dedi.

Sahnede konuşan Kennedy, Trump’ın başkanlığında büyük şirketlerin hegemonyasının ve savaşların bitirileceğini, otoriter devlet yönetiminin sona ereceğini, orta sınıfın ekonomik gücünün artacağını söyledi.

Soykırımcı İsrail kana doymuyor! Yeni bir kara saldırısı için düğmeye basıldı Soykırımcı İsrail kana doymuyor! Yeni bir kara saldırısı için düğmeye... Haberi Görüntüle

OYLARI KAYAR MI?

Bir dönem anketlerde oy oranı çift hanelere çıkan Kennedy’nin oyları şu an ulusal çapta yüzde 4-5 civarında görünüyor. Trump kampanyası, 10 önemli eyaletten çekilerek stratejik bir hamle yapan Kennedy’nin bu eyaletlerdeki oyunun çoğunlukla Trump’a gideceğini öngörüyor. Arizona, Georgia, Michigan, Kuzey Carolina, Wisconsin, Nevada ve Pensilvanya’da yüzde 3 ile 5 arasında değişen Kennedy oylarının yüzde 43 ila 66 arasında Trump oyları olduğu öne sürüldü. Şayet Kennedy’nin oyu bu kilit eyaletlerde Trump’a giderse başa baş olan yarışta ibre Trump’a dönebilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading