Olaf Scholz'dan soykırım ortaklığına devam mesajı: İsrail'e silah sağladık ve sağlayacağız'

Olaf Scholz'dan soykırım ortaklığına devam mesajı: İsrail'e silah sağladık ve sağlayacağız'

Almanya Başbakanı Scholz, İsrail'e bundan önce silah sevkiyatı yaptıklarını, bundan sonra da bu sevkiyatlara devam edeceklerini söyledi. Scholz, bazı partiler tarafından İsrail'e yeterli silah sevkiyatı yapmamakla suçlanıyordu.

Dünya

11.10.2024, 02:22

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, parlamentodaki konuşmasında Gazze'de ve Lübnan'da katliamlar gerçekleştiren İsrail'e daha fazla silah sevkiyatı yapacaklarını söyledi. Alman milletvekillerine hitap eden Scholz, İsrail'e silah vermeye devam edeceklerini ifade ederek "Silahları teslim ettik ve göndermeye devam edeceğiz." dedi.

İşgal devletine yakın gelecekte daha fazla silah teslimatı yapma garantisi de veren Scholz, hükümetin bu yönde karar aldığını hatırlattı. Yapılacak sevkiyatın boyutu konusunda bilgi vermeyen Almanya Başbakanı, yaptığı bu açıklamayla kendisi ve hükümetine yönelik "suçlamalara" da cevap vermiş oldu. Scholz, bazı parti liderleri tarafından İsrail'e yeterli destek vermemekle itham ediliyordu. 

ABD Başkanı Biden'dan misillemeye misilleme açıklaması: 'Bugün hiçbir şey olmayacak' ABD Başkanı Biden'dan misillemeye misilleme açıklaması: 'Bugün hiçbir şey olmayacak' Haberi Görüntüle

DİĞER PARTİLER ELEŞTİRİYOR

Almanya Hristiyan Demokrat Birliği lideri Friedrich Merz, Alman hükümetini aylardır tank mühimmatı ya da yedek parçaların ihracat lisanslarını reddetmesini eleştirdi. Merz, çok sayıda şirketin lisans başvurusu yapmasına rağlen Alman hükümetinin aylardır bu başvuruları dikkate almadığını söyledi. 

Almanya, ABD'den sonra İsrail'e silah sağlayan en önemli ülke konumunda. Geçtiğimiz yıl yapılan sevkiyat 326,5 milyon avro (12,2 milyar lira) değerinde olup bir önceki yıla kıyasla 10 kat daha fazlaydı.

İsrail'den Beyrut'a saldırı: Hizbullah'ın İHA Birim Komutanı hedef alındı! İsrail'den Beyrut'a saldırı: Hizbullah'ın İHA Birim Komutanı hedef alındı! Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ALMANYA'YI ELEŞTİRMİŞTİ

Geçtiğimiz yılın kasım ayında Almanya'yı ziyaret eden ve Başbakan Olaf Scholz'la görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'nın İsrail politikasını eleştirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Scholz'la düzenlediği ortak basın toplantısında muhatabının yüzüne karşı "Bizim İsrail'e borcumuz yok. Borçlu olsak bu kadar rahat konuşamayız. Ama borçlu olanlar, rahat konuşamıyorlar. Biz Holokost cenderesinden geçmedik. Öyle bir durumumuz da yok. Burada da açık ve net konuşacağım. Çünkü 7 Ekim tarihi bir başlangıç olarak anlatılıyor. 7 Ekim'den sonraki süreç hiç konuşulmuyor. Bunun yanında artık neredeyse Gazze diye bir yer kalmadı, her taraf yerle yeksan oldu. Şu anda yatıyorlar, kalkıyorlar, Hamas, Hamas, Hamas... Hamas'ın silah varlığı ve gücü ile acaba İsrail'in silah varlığı, gücü mukayese edilebilir mi? Şu anda İsrail'in nükleer silahı var mı? Var ama bunu İsrail'e sorarsanız 'var' demez. Çünkü onlar yalanı çok iyi kullanırlar. Bütün bunlarla beraber şu anda şu kadar mali destek verildiğinden bahsediliyor. Peki, Hamas'a böyle bir mali destek veriliyor mu? Böyle bir şey söz konusu mu? Hayır, böyle bir şey de yok. Filistin'in kendisine verilmesi gereken destekler de verilmiyor."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading