Öldürme oranı yüzde 88! Yeni virüs kara kıtayı esir aldı! Tedavisi olmayan hastalık giderek yayılıyor!

Öldürme oranı yüzde 88! Yeni virüs kara kıtayı esir aldı! Tedavisi olmayan hastalık giderek yayılıyor!

Afrika Kıtası'nda giderek yayılan ve ölüm oranı yüzde 88 olan Marburg Virüsü Ruanda'yı etkisi altına aldı. Salgına ilişkin ilk verilere göre 20 vaka tespit edilirken 6 kişi hayatını kaybetti. Virüsün ise henüz bir tedavisi bulunmuyor.

Dünya

29.09.2024, 16:10

Doğu Afrika ülkelerinden olan Ruanda'da Marburg virüs etkili olmaya başladı. Yaşanan virüs salgını sonrasında Sağlık Bakanı 6 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Sağlık çalışanları ülke genelinde 20 vaka daha  tespit etti.

Lübnan Sağlık Bakanı açıkladı: Ölü sayısı 37'ye yükseldi Lübnan Sağlık Bakanı açıkladı: Ölü sayısı 37'ye yükseldi Haberi Görüntüle

ÖLÜM ORANI YÜZDE 88

Yüzde 88 oranında ölüm riski bulunan Marburg virüsü Ebola ile aynı virüs ailesinden geliyor. Meyve yarasalarından insanlara bulaşan virüsün enfekte işinin vücut sıvısıyla temas yollu bulaşıyor. Ateş, kusma, kas ağrısı ile başlayan belirtiler sonrasında kişiler aşırı kan kaybıyla hayatını kaybediyor. 

İşgalci İsrail'e kötü haber! Moody's'ten sürpriz 'soykırım' darbesi İşgalci İsrail'e kötü haber! Moody's'ten sürpriz 'soykırım' darbesi Haberi Görüntüle

MARBURG VİRÜSÜNÜN TEDAVİSİ YOK

Dünya Sağlık örgütü ise Marburg virüsüne ilişkin özel bir tedavi ve aşı bulunmadığını belirterek, kan ürünü ilaç ve bağışıklık tedavileri geliştirdiklerini açıkladı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading