Yandex Metrica

Sitede Ara

Ölen nişanlılarıyla evleniyorlar! Çin'in geleneksel Hayalet Evlilikleri duyanları şaşırtıyor

Ölen nişanlılarıyla evleniyorlar! Çin'in geleneksel Hayalet Evlilikleri duyanları şaşırtıyor

Çin'de 3 bin yıllık bir gelenek duyanları şaşırtıyor. Hayalet evlilik adı verilen uygulamada insanlar kaybettikleri sevgili veya nişanlılarıyla evleniyor. İşte detaylar. 

Dünya

23.06.2024, 14:44

Birbirini seven iki kişinin evlilik yoluyla hayatını birleştirmesi tüm dünyada yaygın. 

Ancak Çin'de farklı uygulamalar da var: Hayalet evlilik gibi. 

Bu aslında ülkenin geleneksel bir inanışı. 

İnsanlar öldüğünde de varlığının öbür dünyada devam ettiği söyleniyor.

Ancak ölen kişi için bir evlilik ayarlamak oldukça karmaşık bir süreç.

Neptün füzeleri İHA üssünü yok etti: 120 dron hurdaya döndü! Büyük kayıp Neptün füzeleri İHA üssünü yok etti: 120 dron hurdaya döndü!... Haberi Görüntüle

İngiltere'nin soykırım destekçisi yeni başbakanı Starmer haddini aştı: Ona göre İsrail, elektrik ve suyu kesmekte haklıymış! İngiltere'nin soykırım destekçisi yeni başbakanı Starmer haddini aştı: Ona göre... Haberi Görüntüle

3 BİN YILLIK BİR GELENEK

Anakara bilim adamlarına göre hayalet evlilikler Çin tarihindeki ilk feodal hanedan Qin öncesi döneme dayanıyor. 

3 bin yıl öncesine uzanan bir geçmişe sahip olan inanışla ilgili konuşan Çinli folklor uzmanı Huang Jingchun, böylece canlıların duygusal ihtiyaçlarını karşılamaya devam ettiklerini belirtiyor. 

Çünkü ister ölen kişiye duyulan özlem olsun isterse kendi çıkarları için olsun, gerçek anlamda teselli ve endişeden kurtulmayı arayanlar yaşayanlar oluyor. 

Bazı yaşlı Çinliler insanlar eğer evlenmek gibi isteklerini yerine getirmeden ölürlerse, huzur içinde dinlenemeyeceklerine ve yaşayanlara musallat olacaklarına inanıyor.

En çok kuzey Çin, Shanxi, Shandong ve Hebei gibi eyaletlerde yaygın olan evlilikler üç şekilde yapılıyor. 

24 saatte iki MIG-29 yere çakıldı! Fransız bombardıman saldırısına cevap: İntikam alındı 24 saatte iki MIG-29 yere çakıldı! Fransız bombardıman saldırısına cevap:... Haberi Görüntüle

 

Aliyev'den Ermenistan'a barış anlaşması şartı: Bu olmadan anlaşmayı imzalamam Aliyev'den Ermenistan'a barış anlaşması şartı: Bu olmadan anlaşmayı imzalamam Haberi Görüntüle

ÜÇ TİP HAYALET EVLİLİK VAR

Bunlardan biri, nişanlanmadan önce veya nişanlandıktan sonra ölen çiftler ile ebeveynlerinin, sevgi ve özlemle bir düğün töreni düzenleyerek onları birlikte gömmesi.

Diğeri ise nişanlı olmayan ve hayatta birbirini tanımayan, ancak ölümünden sonra bir çöpçatan aracılığıyla eşleştirilen bireylerin evliliği.

Ebeveynler ölen çocukları için uygun bir partner arıyor, diğer kişinin aile geçmişini, mesleğini, yaşını araştırıyor ve fotoğraflarını istiyor.

Daha sonra bir düğün yapılıyor ve cesetler mezardan çıkarılıyor.

Ardından yeni bir mezara birlikte gömülüyorlar.

Bazı durumlarda da eşlerden biri hayatta oluyor. 

Yaşayan kişi, ölen kişinin fotoğrafını ve kendisini temsil eden kıyafetlerini kullanarak hayalet evlilik törenine katılıyor. 

Tören geleneksel düğün adetleri gibi yapılıyor. 

Ebeveynlerin ölen çocukları için eş bulmaları genellikle zor oluyor. 

Bu nedenle çöpçatanlık hizmetleri oldukça yaygın. 

CENTCOM'u ayrı, AFRICOM'u ayrı dert: Nereden kovulsalar ilk sözleri 'terör' oluyor CENTCOM'u ayrı, AFRICOM'u ayrı dert: Nereden kovulsalar ilk sözleri 'terör'... Haberi Görüntüle

Rusya'dan Ukrayna'yı zora sokan karar! Avrupa'nın tavrı değişebilir Rusya'dan Ukrayna'yı zora sokan karar! Avrupa'nın tavrı değişebilir Haberi Görüntüle

CESETLER TİCARET ÜRÜNÜ OLDU

Uygulama sebebiyle özellikle genç kadınların cesetleri ve külleri hayalet evliliklerde alınıp satılan metalar haline gelmiş durumda. 

Öyle ki 2016 yılında Çin'in orta-kuzeyindeki Gansu eyaletinden bir adam, akıl sağlığı sorunları olan iki kadını öldürdü ve bedenlerini hayalet evlilikler için sattı. 

2021 yılında ise idam cezasına çarptırıldı.

2019 yılında Çin'in doğusundaki Shandong eyaletinde bir kadın olan Fang Yangyang'ın, kayınvalidesi tarafından işkence edilerek öldürülmesinin ardından külleri böyle bir törende kullanıldı.

Daha sonra 2021'de Shandong'daki cenaze evi personeli internet ünlüsü bir kadının küllerini çaldı ve onları hayalet evlilik için yerel bir aileye sattı.

Çin bu tür olayları engellemek için çaba harcıyor.

Cesedi çalan, tecavüz eden veya yok eden kişi, üç yıla kadar hapis cezası alabilecek.

Kassam Tugayları işgalcileri sıkıştırdı: Çok sayıda İsrailli asker öldürüldü Kassam Tugayları işgalcileri sıkıştırdı: Çok sayıda İsrailli asker öldürüldü Haberi Görüntüle

SADECE ÇİN'DE YAYGIN DEĞİL

Bu gelenek aynı zamanda Çin anakarasının dışındaki ve Güneydoğu Asya'daki Çin topluluklarında da uygulanıyor.

Tayvan'da bekar bir kadın öldüğünde ailesi, içinde nakit para, kağıt para veya ölen kişinin saçı veya tırnaklarının bulunduğu kırmızı zarfları bir yola koyuyor ve bir erkeğin bunları alıp damat olmasını bekliyor. 

Hayalet gelinle evlenmeyi reddetmenin kötü şans getireceğine inanılıyor.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading