Yandex Metrica

Ölüm kapsülüne tutuklama! Tek tıkla intihar vadeden şirkete polis baskını

Ölüm kapsülüne tutuklama! Tek tıkla intihar vadeden şirkete polis baskını

İsviçre medyasına göre ilk kez Pazartesi günü kullanılan intihar kapsülü polisi harekete geçirdi. Polis şirkete operasyon düzenlerken, ölen kişinin cesedi otopsiye nakledildi. 

Dünya

24.09.2024, 16:26

Polis Salı günü yaptığı açıklamada , İsviçre'de 23 Eylül Pazartesi günü Amerikalı bir kadın tarafından, kişinin doktor yardımı olmadan canını almasına olanak sağlayan bir tür lahit olan yardımlı intihar kapsülünü kullandıktan sonra çok sayıda kişinin tutuklandığını söyledi. 

Ülkede kaos var! Timsahlar halkın arasına karıştı: Mahkumlar firar etti Ülkede kaos var! Timsahlar halkın arasına karıştı: Mahkumlar firar etti Haberi Görüntüle

İNTİHAR KAPSÜLÜNE SORUŞTURMA

İsviçre'nin kuzeyinde bulunan kantonun polisinden yapılan basın açıklamasına göre, "Schaffhausen kantonu savcılığı, intihara teşvik ve yardım etmekten çok sayıda kişi hakkında ceza davası açtı ve çok sayıda kişi gözaltına alındı"

Pazartesi günü bir hukuk firması tarafından kanton savcılığına öğleden sonra Merishausen'deki bir orman kulübesinde Sarco kapsülü (lahit için) kullanılarak yardımlı intiharın gerçekleştiği bilgisini veren polis, "Sarco intihar kapsülüne el konuldu ve ölen kişinin cesedi otopsi için nakledildi" dedi.

Bu cihazı tanıtan şirket The Last Resort, yayınladığı bir bildiride, "23 Eylül Pazartesi günü öğleden sonra 4:01 civarında, Amerika'nın Ortabatı bölgesinden 64 yaşındaki bir kadın Sarco cihazını kullanırken öldü" dedi. Polisin tutuklamaları duyurmasının ardından şirket, bu kadının  "uzun yıllar boyunca ciddi bir bağışıklık yetersizliğine bağlı bir dizi ciddi sorundan muzdarip olduğunu" söyledi.

Hayatın sonu konusundaki tartışmalı pozisyonlarıyla tanınan eski doktor Avustralyalı Philip Nitschke tarafından icat edilen bu kapsül, hayatına son vermek isteyen kişinin uzanmak zorunda olduğu mini kabin formundadır. Daha sonra nitrojen salan bir düğmeye basmadan önce ne yaptığını anladığını doğrulamak için bir dizi soruyu yanıtlaması gerekiyor. The Last Resort'a göre birkaç nefes aldıktan sonra bilincini kaybetmeli ve birkaç dakika sonra da ölmeli.

Son dakika... Trump'a 3. suikast girişimi iddiası! Miting alanında bomba alarmı! Son dakika... Trump'a 3. suikast girişimi iddiası! Miting alanında bomba... Haberi Görüntüle

YASALARA UYGUN DEĞİL

Temmuz ayında tanıtımcılarının bu cihazı tanıtarak ilk kullanımını İsviçre'de gerçekleştirmek istediklerini söylemesi büyük heyecan yarattı. Bu ülkede yardımlı intihara izin veriliyor, ancak doktor eşliğinde. Fakar şirket, temmuz ayı sonunda, cihazı ilk kullanacak olan ellili yaşlarındaki Amerikalı kadının, akli durumunun bozulması nedeniyle görevden alındığını duyurdu.

Pazartesi günü İsviçre İçişleri Bakanı Elisabeth Baume-Schneider, Temsilciler Meclisi'ndeki soru oturumunda bu "Sarco intihar kapsülünün yasaya uygun olmadığını" doğruladı. Schneider, "Her şeyden önce ürün güvenliği kanununa ilişkin gereklilikleri karşılamıyor. Ayrıca bakan, bu kapsül içindeki nitrojen kullanımının Kimyasallar Yasası'nın amacına uyumlu olmadığını" söyledi.

Avukat ve The Last Resort'un danışma kurulu üyesi Fiona Stewart Salı günü yaptığı açıklamada, şirketin "her zaman avukatlarının hukuki tavsiyelerine göre hareket ettiğini" söyledi.  Kuruluş, basın açıklamasında "2021'den beri Sarco'nun İsviçre'de kullanımının yasal olduğunu düşünüyorlardı" diye altını çizdi.

The Last Resort'un eş başkanı Florian Willet "ölümde orada bulunan tek kişiydi" ve Amerikalının ölümünü  "barışçıl, hızlı ve onurlu" olarak nitelendirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading