Orta Doğu'da gerilim tırmanıyor! Hizbullah'tan İsrail'e misilleme: Kuzeydeki askeri tesisler vuruldu

Orta Doğu'da gerilim tırmanıyor! Hizbullah'tan İsrail'e misilleme: Kuzeydeki askeri tesisler vuruldu

Hizbullah, İşgalci İsrail askeri tesislerine roket saldırısı düzenledi.Hizbullah saldırıların sebebini, "Gazze Şeridi'ndeki kararlı Filistin halkını desteklemek, Lübnan'ı savunmak ve İsrail'in barbar işgallerine yanıt vermek" olarak açıkladı. 

Dünya

08.10.2024, 12:07

Hizbullah, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, İsrail'in kuzeyindeki askeri tesislere ve askerlerin yoğunlaştığı bölgelere roket atışı gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Yapılan açıklamada, Lübnan sınırına yakın El-Merc bölgesinde İsrail askerlerinin toplandığı alana yönelik roket saldırısının düzenlendiği bildirildi. Ayrıca, İsrail'in kuzeyindeki Dişun beldesindeki İsrail ordusuna ait topçu mevzisine ve Delton kasabasındaki diğer topçu mevzilerine de saldırı gerçekleştirildiği kaydedildi. Bu durum, 8 Ekim 2023'ten beri devam eden çatışmaların daha da tırmanmasına yol açtı.

İngiltere'den flaş yaptırım kararı: Rusya'nın hedeflerine darbe! İngiltere'den flaş yaptırım kararı: Rusya'nın hedeflerine darbe! Haberi Görüntüle

BİNLERCE İNSAN HAYATINI YİTİRDİ 

İşgalci İsrail ordusunun Lübnan'da düzenlediği hava saldırılarında, 23 Eylül'den bu yana 2 bin 83 kişi hayatını kaybetti. Lübnan Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, bu ölümler arasında 104 çocuk ve 194 kadın bulunuyor. Ayrıca, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, 27 Eylül’de Beyrut'a düzenlenen hava saldırısında öldürüldü.

Hizbullah'tan katil orduya darbe: Çok sayıda seçkin İsrail askeri öldürüldü Hizbullah'tan katil orduya darbe: Çok sayıda seçkin İsrail askeri öldürüldü Haberi Görüntüle

HİZBULLAH MİSİLLEME YAPIYOR 

Hizbullah, İsrail'e karşılık olarak roket ve füzelerle yanıt vermeye devam ediyor. Ancak, bu saldırılarda büyük bir hasar bildirilmediği belirtildi.

Helene kasırgası felaketi: ABD'de ölü sayısı 189'a ulaştı Helene kasırgası felaketi: ABD'de ölü sayısı 189'a ulaştı Haberi Görüntüle

ORTA DOĞU'DA GÖÇ DALGASI BAŞLADI 

İsrail bombardımanları sonucunda, ülkede yüz binlerce kişi yerinden oldu. Güney Lübnan'dan başkent Beyrut ve kuzeye doğru bir göç dalgası sürerken, Suriye'ye de on binlerce kişinin göç ettiği bildiriliyor. 

Uranyum yataklarını yok edecekler! İsrail 22 yıldır bu planı yapıyor: İlk hedef nükleer tesis Uranyum yataklarını yok edecekler! İsrail 22 yıldır bu planı yapıyor:... Haberi Görüntüle

BÖLGEDE GERİLİM ÜST SEVİYEDE 

Yetkililer, bölgedeki durumun ciddiyetine dikkat çekerek, halkı güvenli alanlara yönelmeleri konusunda uyarıyor. Son gelişmeler, bölgedeki gerilimin daha da artabileceği ve yeni insani krizlerin ortaya çıkabileceği endişesini beraberinde getiriyor.

Lübnan'daki soykırımın bilançosu artıyor! 50'si çocuk, 95'i kadın toplamda 558 kişi şehit edildi Lübnan'daki soykırımın bilançosu artıyor! 50'si çocuk, 95'i kadın toplamda 558... Haberi Görüntüle

NE OLMUŞTU? 

İsrail'in Lübnan'da şiddetlenen saldırılarında 2 bin 83 kişi öldü. Hizbullah'la 8 Ekim 2023'ten beri kontrollü çatışmalara devam eden İşgalci İsrail ordusu, 23 Eylül'de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 8 Ekim 2023'ten bu yana 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 2 bin 83 kişi öldü. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail ordusunun 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında öldürüldü.

Hizbullah ise İsrail’e roket ve füzelerle karşılık veriyor. İsrail tarafında çoğunlukla ordu üslerini hedef alan bu saldırılarda büyük bir hasar bildirilmedi. İsrail bombardımanı nedeniyle ülke içerisinde yüz binlerce kişi yerinden oldu. Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası devam ederken, Suriye'ye on binlerce kişinin göç ettiği belirtiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hüseyin Can Yosuntaş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading