Orta Doğu’da gerilim tırmanıyor! Siyonist rejim İran’a karşı şiddetli bir askeri operasyona hazırlanıyor…

Orta Doğu’da gerilim tırmanıyor! Siyonist rejim İran’a karşı şiddetli bir askeri operasyona hazırlanıyor…

Terör devleti İsrail, 1 Ekim'de düzenlenen balistik füze saldırılarına karşılık, İran'a büyük ve şiddetli bir askeri operasyon başlatmayı planlıyor.

Dünya

05.10.2024, 15:42

İsrail devlet televizyonu KAN, Haaretz gazetesi ve ordu radyosu tarafından yapılan haberlere göre, İsrail'in İran'a karşı büyük ve şiddetli bir askeri saldırı başlatmaya hazırlandığı bildirildi. 1 Ekim'de İsrail'e düzenlenen balistik füze saldırılarının ardından İsrail'de, bu konuda sert bir yanıt verileceği kaydedildi.

KATİL İSRAİL MİSİLLEME’YE HAZIRLANIYOR

Haberlere göre, İsrail ordusunun İran'ın fırlattığı füzelerin bölgelerinde ciddi bir hasara yol açtığına rastlandı. Ancak İsrail'in saldırıyı geçiştirmeyi düşünmesi, kapsamlı bir karşılık vermek için hazırlıklarını sürdürüyor.

ABD AKTİF ROL OYNAYACAK

İsrail, İran bağlanmada yer alan müttefiklerinin de bu operasyona katılmasını beklerken, uluslararası destek aldığına işaret ediyor. İsrail'in, İran'a yapılacak askeri müdahalede ABD'nin aktif rol oynadığını belirtildi. Ancak, Orta Doğu'daki gelişmelerin gerilimi daha da artarken, geniş çaplı bir askeri operasyonun olası olduğu düşünülüyor.

SİYONİST REJİM KANA DOYMUYOR

Netanyahu'nun da İran'a karşı ciddi bir askeri müdahalenin sinyallerinin verdiği ve bu saldırının bedelinin İran'a ödenme kararlılığında olduğu ortaya çıktı.

KATİL NETANYAHU’DAN SERT SÖZLER

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, devam eden yayımladığı görüntülü mesajda, İran'ın büyük bir hata yaptığını belirterek, "Bu saldırının bedelini ödeyecekler" ifadesini kullandı. Netanyahu, İran'a karşı sert bir yanıt vereceklerini ve İsrail'in harcamalarının korunması konusunda kayıtsız kalmayacaklarını vurguladı.

ORTA DOĞU’DA TANSİYON YÜKSELMEYE BAŞLADI

Bu gelişme, Orta Doğu'daki tansiyonun daha da yükselmesine neden oldu ve uluslararası kamuoyunun dikkatini bir kez daha İsrail-İran'ın daha çok gösterdiğine dikkat çekti.

DAHA ÖNCE NE OLMUŞTU?

İran Devrim Muhafızları Ordusu, 1 Ekim'de İsrail'e yüzlerece balistik füzeyle saldırı düzenledi. Füze saldırısının ardından özellikle Tel Aviv başta olmak üzere ülke çapında sirenler çalındı ​​ve halk sığınaklarına yönlendirildi. İsrail'de büyük panik yaratan bu saldırı, iki ülke arasındaki gerilimi daha da arttırdı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hüseyin Can Yosuntaş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading