Yandex Metrica

Ortadoğu ateş çemberine döndü: Hizbullah, resmen savaş girdi

Ortadoğu ateş çemberine döndü: Hizbullah, resmen savaş girdi

İsrail ordusu, 23 Eylül sabah saatlerinden itibaren Lübnan'a güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırılarda 50'si çocuk, 95'i kadın 558 kişinin öldüğünü, 1835 kişinin de yaralandığını açıkladı. Ortadoğu ateş çemberine dönerken Hizbullah, resmen savaş girdiğini duyurdu. Hizbullah cephesinden yapılan açıklamada “Zulme uğradıkları için savaşmalarına izin verilenlere, Allah’ın onları zafere ulaştırmaya elbette kadir olduğunu müjdele. Zulme uğratıldıkları için savaşanlara izin verildi. Şüphesiz ki Allah, onlara yardım etmeye kadirdir. Gazze’deki kararlı Filistin halkımıza ve onların cesur ve onurlu direnişine destek için…'' ifadelerine yer verildi.

Dünya

24.09.2024, 15:52

ABD başta olmak üzere birçok ülkenin desteğini arkasına alarak dünyada eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail, Gazze'ye yönelik saldırılarına acımasızca devam ederken bir yandan da kuzey komşusu Lübnan'a, son bir yılın en geniş kapsamlı hava saldırısını düzenledi.

Çin'den ateşlenen süpersonik füze bir gemiyi batırdı: 30 saniyede sulara gömüldü! Çin'den ateşlenen süpersonik füze bir gemiyi batırdı: 30 saniyede sulara... Haberi Görüntüle

558 KİŞİ HAYATIN I KAYBETTİ

Lübnan genelinde yaklaşık bin 600 hedef vuruldu. Saldırılarda en az 558 kişinin hayatını kaybetti. Bin 645 kişi de yaralandı. Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu, ise İsrail'in bugün Lübnan'a düzenlediği saldırılarda en az 24 çocuğun hayatını kaybettiğini bildirirken İsrail bombardımanı sonrası Lübnan'ın güneyinden kaçış başladı.

İsrail'e sessiz kalan İran, geçit töreninde yeni silahlarını tanıttı: Balistik füze Cihad ve yeni kamikaze dron... İsrail'e sessiz kalan İran, geçit töreninde yeni silahlarını tanıttı: Balistik... Haberi Görüntüle

LÜBNAN'DAN KAÇIŞ BAŞLADI

Lübnan resmi ajansı NNA'nın aktardığına göre; Sayda kentinde halk kaçmak için harekete geçince trafik kilitlendi. Binlerce araç, bu yoğunluk nedeniyle yollarda kilitlenmiş durumda. Lübnan'ın kuzey güzergahı, yaklaşık 5 saattir neredeyse tamamen durma noktasına geldi. Kuzey güzergahında, araçların hareket etmesi neredeyse imkânsız hale geldi. Lübnanlılar, yolun açılmasını beklerken güvenlik güçlerinden trafiği açmak için müdahalede bulunmalarını talep etti.

Kim bu sapık? Çocuk kılığına giriyor dehşet saçıyor: Öğrencilerin yeni kâbusu Smartschoolboy9 Kim bu sapık? Çocuk kılığına giriyor dehşet saçıyor: Öğrencilerin yeni... Haberi Görüntüle

HİZBULLAH'TAN KARŞI CEVAP

İsrail, Lübnan'ın güneyindeki köy ve beldelere yönelik saldırıları yoğunlaştırırken, Hizbullah da İsrail'e ait bazı noktaları hedef aldı. Lübnan'dan atılan roketlerin İsrail'in kuzeyindeki Kiryat Şimona bölgesindeki arazi, bina, cadde ve sokaklara isabet eden roketler hasar oluşturdu.

Lübnan Eğitim Bakanlığı ise ülke genelinde eğitime ara verildiğini açıklarken, İçişleri Bakanlığı da ülkenin güneyindeki okulların, İsrail saldırıları sonucu yerinden edilen vatandaşların barınması için açıldığını duyurdu.

Gallant'tan yeni soykırım çağrısı! 'Tek yolu askeri harekat' Gallant'tan yeni soykırım çağrısı! 'Tek yolu askeri harekat' Haberi Görüntüle

HİZBULLAH RESMEN SAVAŞ GİRDİ

Ortadoğu ateş çemberine dönerken Hizbullah, resmen savaş girdiğini duyurdu. Hizbullah cephesinden yapılan açıklamada “Zulme uğradıkları için savaşmalarına izin verilenlere, Allah’ın onları zafere ulaştırmaya elbette kadir olduğunu müjdele. Zulme uğratıldıkları için savaşanlara izin verildi. Şüphesiz ki Allah, onlara yardım etmeye kadirdir. Gazze’deki kararlı Filistin halkımıza ve onların cesur ve onurlu direnişine destek için…'' ifadelerine yer verildi. (Hac Süresi 39. Ayet)

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading