Yandex Metrica

Ortadoğu’da Lübnan alarmı: Uçak varken terk edin her an patlayabilir

Ortadoğu’da Lübnan alarmı: Uçak varken terk edin her an patlayabilir

İsrail ile Lübnan arasında "Mavi Hat" olarak tabir edilen sınır hattında gerginlik devam ederken Batılı ülkelerin ‘Lübnan’ı terk edin’ çağrıları her geçen gün artıyor. Kanada’nın ardından ABD, Rusya, Almanya, Hollanda ve İrlandalı yetkilier de vatandaşlarından Lübnan’a seyahat etmekten kaçınmaları ve bu ülkedekilerin hala uçak seferleri varken acilen oradan ayrılmaları uyarısında bulundu.

Dünya

28.06.2024, 10:31

ABD başta olmak üzere birçok ülkenin desteğini arkasına alarak dünyada eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları acımasızca devam ediyor.

Hedef gözetmeksizin her yeri bombalayan çocuk, kadın, yaşlı demeden herkesi öldüren İsrail güçleri, şu ana kadar 38 bine yakın masum Filistinliyi katletti. 8 aydan bu yana Gazze'yi bombalayan İsrail ordusu, 89 binden fazla kişiyi de yaraladı.

Yerinden edilmiş 1,5 milyon insanın yaşadığı Refah kentine geniş kapsamlı operasyon hazırlığı içerisinde olan İsrail, dünya kamuoyunun ateşkes çağırlarına kulağını tıkarken bebek katili Netanyahu'nun acımasız ve zorba ordusu gözünü bu kez Lübnan'a çevirmiş durumda.

Bir seri katilin mektupları: 50 yıl sonra gün yüzüne çıktı! Okuyanların tüyleri diken diken oldu Bir seri katilin mektupları: 50 yıl sonra gün yüzüne çıktı!... Haberi Görüntüle

ORTADOĞU'DA LÜBNAN ALARMI: ÜLKEYİ TERK EDİN

İsrail ile Lübnan Hizbullahı arasındaki gerginlik tavan yaparken Batılı ülkelerin ‘Lübnan’ı terk edin’ çağrıları her geçen gün artıyor. Kanada’nın ardından ABD, Rusya, Almanya, Hollanda ve İrlandalı yetkilier de vatandaşlarından Lübnan’a seyahat etmekten kaçınmaları ve bu ülkedekilerin hala uçak seferleri varken acilen oradan ayrılmaları uyarısında bulundu.

Rusya’nın Beyrut Büyükelçisi Aleksandr Rudakov, ‘Rusya 24’ televizyon kanalına yaptığı açıklamada, ''Rus vatandaşları mümkünse Lübnan'a seyahatlerini ertelesin.'' dedi.

Hatırlanacağı üzere daha önce Kuzey Makedonya ve Kuveyt de benzer bir mesaj yayımlamıştı.

Lübnan için bir uyarı da Birleşmiş Milletler'den geldi. BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, İsrail ile Hizbullah arasındaki savaşın yayılması halinde bunun bölgede ‘pimi çekilmiş bomba’ etkisi yaratabileceğini ifade etti.

Kanada'dan İran'ı kızdıracak karar: Devrim Muhafızları terör örgütleri listesine alındı Kanada'dan İran'ı kızdıracak karar: Devrim Muhafızları terör örgütleri listesine alındı Haberi Görüntüle

WASHINGTON’UN BÜYÜK ÇABASI

ABD merkezli Wall Street Journal gazetesi ise ABD Başkanı Joe Biden ve yönetiminin bölgede yeni bir savaşın çıkmaması için yoğun bir diplomasi yürüttüğünü belirtti. Habere göre ABD'nin çabaları, ayladır abluka altında olan ve yoğun bombadımana maruz kalan Gazze’de bir türlü imzalanamayan ateşkes anlaşması sebebiyle sonuçsuz kaldı. ABD Başkanı Joe Biden’ın Lübnan Özel Temsilcisi Amos Hochstein, Hizbullah’ın İsrail sınırından çekilmesini de içeren bir anlaşmaya varma çabaları şu ana kadar yetersiz kaldı.

Son dakika... Mısır, birliklerini Gazze sınırına kaydırıyor Son dakika... Mısır, birliklerini Gazze sınırına kaydırıyor Haberi Görüntüle

MAVİ HATTA BÜYÜK ÇATIŞMA

Bilindiği üzere Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana soykırımını sürdüren İsrail, kuzey sınırında da Lübnan Hizbullahı ile çatışma halinde. İsrail ile Lübnan arasında "Mavi Hat" olarak tabir edilen sınır hattında son haftalarda gerginlik iyice tırmandı. Dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail ordusu, 18 Haziran'da Lübnan'a yönelik olası bir saldırıya ilişkin "operasyonel planı" onayladığını duyurmuştu.

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz da 21 Haziran'da yaptığı açıklamada, Hizbullah'ın İsrail topraklarına ve vatandaşlarına yönelik saldırılarına izin verilemeyeceğini ve gerekli kararları yakında alacaklarını ifade etmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading