Yandex Metrica

Ortadoğu'da tansiyon yüksek: Hizbullah'tan İsrail'e katyuşa füzeli saldırı

Lübnan sınırında çatışmalar devam ederken Hizbullah Hareketi, İsrail ordusuna ait sınır bölgesinde yer alan askeri üsse 30 katyuşa füzesiyle saldırı düzenledi. İsrail de Lübnan'a yönelik saldırılarına devam ediyor. Lübnan'daki Hizbullah, İsrail saldırılarında 3 mensubunun daha öldüğünü duyurdu.

Dünya

12.08.2024, 08:50

Peş peşe gelen suikastların ardından Ortadoğu'da gerilim iyice tırmanırken, gözler İsrail'e ilk yanıtın İran'dan mı yoksa Hizbullah'tan mı geleceğine çevrildi.

İran’ın İsrail’e düzenlemesi beklenen geniş çaplı misilleme saldırısının ne zaman olacağı henüz netleşmezken bölgede gergin bekleyiş devam ediyor.

ABD başta olmak üzere birçok ülkeden gerilimin düşürülmesi çağrısı yapılırken Ortadoğu'da çatışmaların geniş çaplı bir savaşa dönüşerek yayılmasından büyük endişe duyuluyor. 

Kadın haklarına ağır darbe! Bir yasak daha geldi: Kamusal alanda yüzlerini göstermek ve konuşmak yasak! Kadın haklarına ağır darbe! Bir yasak daha geldi: Kamusal alanda... Haberi Görüntüle

HİZBULLAH'TAN İSRAİL'E SALDIRI

Tüm dünya büyük çaplı bir savaşın çıkmaması için elinden  gelen gayreti göstermeye çalışırken dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Hizbullah Hareketi, İsrail ordusuna ait sınır bölgesinde yer alan askeri üsse 30 katyuşa füzesiyle saldırı düzenledi. Konuya ilişkin açıklama Hizbullah'ın resmi Telegram hesabından geldi. Yapılan açıklamada, İsrail güçlerinin Lübnan'ın güneyine yönelik düzenlediği saldırılara misilleme gerçekleştirildiği belirtildi.

İsrail askerinden olay itiraf: Onlar olmasaydı Gazze'deki savaş çoktan bitmişti İsrail askerinden olay itiraf: Onlar olmasaydı Gazze'deki savaş çoktan bitmişti Haberi Görüntüle

CAN KAYBI YAŞANMADI

Açıklamanın devamında, İsrail ordusuna ait kuzeydeki Gatun kışlasında yer alan 146. Tugayın "onlarca katyuşa füzesiyle tam isabet vurulduğu" kaydedildi.

İsrail ordusu ise saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, Lübnan'ın güneyinden İsrail'in kuzeyindeki Kabri bölgesine yönelik 30 katyuşa füzesinin fırlatıldığını, herhangi bir can kaybının yaşanmadığını bildirdi.

Ukrayna'da hava saldırısı yoğunlaştı! Zelenskiy, Putin'e meydan okudu: F-16'larla vuracağız! Ukrayna'da hava saldırısı yoğunlaştı! Zelenskiy, Putin'e meydan okudu: F-16'larla vuracağız! Haberi Görüntüle

3 HİZBULLAH MENSUBU ÖLDÜ

Öte yandan İsrail de Lübnan'a yönelik saldırılarına devam ediyor. Lübnan'daki Hizbullah, İsrail saldırılarında 3 mensubunun daha öldüğünü duyurdu.

İsrail'in 8 Ekim'den bu yana Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırılarda öldürülen Hizbullah mensubu sayısı 407'ye yükseldi.

AB soykırımcı iki İsrailli bakan için harekete geçti! Aşırı sağcı bakanlar için 'yaptırım' talebi AB soykırımcı iki İsrailli bakan için harekete geçti! Aşırı sağcı... Haberi Görüntüle

LÜBNAN MERKEZLİ KANALA YASAK

Ayrıca İsrail, Lübnan'ın Al Mayadeen kanalının ülke içindeki yayınını yeniden yasakladı. İsrail medyasında yer alan haberlere göre, Lübnan merkezli kanalın yayınlarının engellenmesi ve ekipmanlarına el konulması için verilen teklif Tel Aviv tarafından kabul edildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading