Ortadoğu'da yeni bir göç dalgası! Siyonist vurdu, Lübnan'dan kaçışlar başladı: İşte sadece 48 saat içinde yerini terk ednlerin sayısı...

İsrail ordusunun özellikle güney bölgelerine yoğun hava saldırılarını sürdürdüğü Lübnan, binlerce ailenin kuzeye veya ülke dışına ulaşmaya çalışmasıyla ülkede büyük bir göç hareketi başladı. BM, İsrail'in saldırıları altındaki Lübnan'dan Suriye'ye geçenlerin sayısının 100 bine ulaştığını bildirdi.  

Dünya

01.10.2024, 12:37

Gazze​'de aylardır sistematik bir şekilden binlerce masum sivilin canına kıyan İsrail, son olarak rotasını Lübnan​'a çevirdi. Cihaz patlamaları ve Beyrut​ bombardımanına cevap olarak Hizbullah​'ın İsrail'i roketlerle vurmasının ardından, İsrail saldırılarına hız kesmeden devam ediyor. Son günlerde meydana gelen saldırılardan dolayı canını kurtarmak isteyen binlerce kişi Lübnan'dan göç etmeye başladı. 

Ortadoğu için kritik açıklama! 'Bölgesel savaş riski' uyarısı Ortadoğu için kritik açıklama! 'Bölgesel savaş riski' uyarısı Haberi Görüntüle

48 SAAT İÇİNDE 27 BİNDEN FAZLA KİŞİ EVİNİ TERK ETTİ 

Birçok ülke aniden başlayan göç dalgasına karşı sınırlarda önlem almaya başladı. Lübnanlı yetkililere göre son 48 saat içinde 27 binden fazla insan yerinden edildi ve her geçen dakika daha fazla insan evlerini terk ediyor.

Vladimir Putin'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mesaj: 'Ekim ayında Kazan'a bekliyorum' Vladimir Putin'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mesaj: 'Ekim ayında Kazan'a bekliyorum' Haberi Görüntüle

LÜBNAN'DA BÜYÜK BİR GÖÇ DALGASI BAŞLADI 

İsrail'in günlerdir peş peşe attığı bombalarının hedefi olan Lübnan'ın başkenti Beyrut, siviller için güvenli olmaktan çıktı. Korku ve panik içindeki Lübnanlılar, hayatta kalma umuduyla kentin kuzeyine veya başka ülkelere göç etmeye başladı. İsrail'in saldırılarından kaçarak Lübnan​'ı terk edenler büyük bir göç dalgasına neden oldu. 

Netanyahu için dikkat çeken sözler: Sonu Hitler gibi olacak! Netanyahu için dikkat çeken sözler: Sonu Hitler gibi olacak! Haberi Görüntüle

SURİYE'YE GEÇEN LÜBNAN'LI SAYISI 100 BİNE ULAŞTI 

Konuya ilişkin açıklama Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi'den geldi. Bölgedeki duruma ilişkin X'ten paylaşımda bulunan Grandi, "İsrail'in hava saldırılarından kaçarak Lübnan'dan Suriye​'ye geçen Lübnanlı ve Suriyelilerin sayısı 100 bine ulaştı" bilgisini verirken Suriye'ye doğru geçişlerin devam ettiğini bildirdi. Grandi, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) yetkililerinin, bölgeye geçiş yapanları desteklemek için yerel yetkililer ve Suriye Kızılayı ile dört geçiş noktasında bulunduğunu ifade etti. 

Ermenistan'da Paşinyan'a darbe hazırlığı: 3 tutuklama Ermenistan'da Paşinyan'a darbe hazırlığı: 3 tutuklama Haberi Görüntüle

SURİYE'YE GÖÇ EDİYORLAR

Saldırıların hedefi olan bölgelerde yaşayan aileler Suriye'ye kaçmaya başladı. Lübnan'dan yola çıkan binlerce kişi, yıllarca süren iç savaş nedeniyle insani ve ekonomik krizin yaşandığı Suriye'ye geçmek için trafikte saatlerce bekledi. Sınıra akın eden otobüs ve araçlar nedeniyle Jdeidat Yabous geçişinde kilometrelerce trafik oluştu. Araç bulamayan bazı aileler ise yürüyerek sınırı geçmek zorunda kaldı.

Miçotakis'in paçaları tutuştu! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM'deki konuşması Yunan'ı hoplattı: Türkiye ile çalışmamız şart Miçotakis'in paçaları tutuştu! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM'deki konuşması Yunan'ı hoplattı: Türkiye... Haberi Görüntüle

17 BİN 700 KİŞİ SINIRDAN GEÇTİ

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin (UNCHR) Orta Doğu ve Kuzey Afrika Sözcüsü Rula Amin, göç eden bazı Lübnanlıların yaralı olduğunu belirterek, "Birçok kişi sıralarını beklemek için geceyi dışarıda geçirmek zorunda kalacak" ifadesini kullandı.

Suriye'ye ulaşan ailelerin işlemlerinin yapılması için görevliler tarafından bekletildiği ve kendilerine yiyecek, su ve battaniye dağıtıldığı öğrenildi. Ulaştırma yetkilisi Alaa Al-Sheikh, çarşamba günü itibarıyla 3 bin 800'ü Lübnanlı olmak üzere 17 bin 700 kişinin sınırdan Suriye'nin Şam kırsalına geçtiğini ifade etti.

Hizbullah'a çağrı cihazı saldırısında 3. ülke parmağı! Askeri uzmandan dikkat çeken değerlendirme: İran detayı Hizbullah'a çağrı cihazı saldırısında 3. ülke parmağı! Askeri uzmandan dikkat... Haberi Görüntüle

TARİH TERSİNE DÖNDÜ 

2011'de başlayan iç savaştan kaçan 1 milyondan fazla Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapan Lübnan'dan yaşanan son göç akını, tarihin tersine dönüşü olarak yorumlandı.

Dünya hakkında bildiğiniz her şeyi unutun! Bilim adamlarından yeryüzü hakkında gizemli keşif! Dünya hakkında bildiğiniz her şeyi unutun! Bilim adamlarından yeryüzü hakkında... Haberi Görüntüle

İSRAİL EN AZ 1174 KİŞİYİ KATLETTİ 

Gazze'de büyük bir soykırım harekatına girişen İsrail ordusu, 23 Eylül’de Lübnan'ı da vurmuştu. Ülkenin güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenleyen İsrail büyük oranda sivilleri hedef aldı.

Lübnan makamları, Hizbullah’ın kullandığı iletişim cihazlarının patlatıldığı 17 Eylül'den beri 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere en az 1174 kişinin İsrail saldırılarında öldüğünü duyurdu.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail ordusunun 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında öldürüldü. Hizbullah ise İsrail’e roket ve füzelerle karşılık veriyor. İsrail tarafında çoğunlukla ordu üslerini hedef alan bu saldırılarda büyük bir hasar bildirilmedi. İsrail bombardımanı nedeniyle ülke içerisinde yüz binlerce kişi yerinden oldu.

Gazze’de can kaybı 41 bin 431’e yükseldi Gazze’de can kaybı 41 bin 431’e yükseldi Haberi Görüntüle

300 BİNDEN FAZLA ÇOCUK YERİNDEN EDİLDİ 

UNICEF İcra Direktörü Catherine Russell, İsrail'in saldırılarda bulunduğu Lübnan'daki insani duruma ilişkin yazılı bir açıklamada bulundu. 

 Russell, "Lübnan'da hızla kötüleşen insani durumdan derin endişe duyuyorum." diyerek son bir haftada "en az 80" çocuğun saldırılarda hayatını kaybettiğini, yüzlercesinin de yaralandığını belirtti. Russell, ülke içinde yerinden edilenlerin sayısının 1 milyonu aştığını, bunların 300 binden fazlasının çocuk olduğunu aktardı.

Siyonist derinlere sızdı: İsrail'den Hizbullah için istihbarat yatırımı! Siyonist derinlere sızdı: İsrail'den Hizbullah için istihbarat yatırımı! Haberi Görüntüle

UNICEF: İNSANİ KOŞULLAR HER SAAT DAHA DA KÖTÜLEŞİYOR 

Russell, binlerce çocuğun şu anda sokaklarda veya sığınaklarda yaşadığını, birçoğunun da temel ihtiyaç malzemelerini yanlarına almadan evlerini terk ettiğini belirtti. İnsani koşulların her geçen saat daha da kötüleştiğini vurgulayan Russell, UNICEF ve ortaklarının Lübnan'da sahada olduğunu, çocuklara ve ailelere yardım sağladığını belirtti. 

Russell, "Ancak şiddet arttıkça insani ihtiyaçlar da artıyor. Lübnan'da herhangi bir kara saldırısı ya da gerilimin daha da tırmanması, çocuklar için felaket olan durumu daha da kötüleştirecektir. Böyle bir sonuçtan her ne pahasına olursa olsun kaçınılmalıdır." ifadelerine yer verdi.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading