Yandex Metrica

Sitede Ara

Ortadoğu'ya asker gönderecekler! Pentagon'dan flaş Lübnan açıklaması: İsrail'e yardım eli uzatacaklar

Ortadoğu'ya asker gönderecekler! Pentagon'dan flaş Lübnan açıklaması: İsrail'e yardım eli uzatacaklar

İsrail'in Lübnan katliamı sonrası açıklama yapan Pentagon, "Yaşanan gerginlik nedeniyle Orta Doğu’ya asker gönderiyoruz." ifadelerini kullandı. 

Dünya

23.09.2024, 20:34

20 Ekim'den bu yana aralıksız bir şekilde Lübnan'a bomba yağdıran katil İsrail'e destek ABD'den geldi. Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) yapılan açıklamada, "Yaşanan gerginlik nedeniyle Orta Doğu’ya asker gönderiyoruz." ifadeleri kullandıldı. 

Asırlık insan sayısında dikkat çeken rekor! O ülkede 95 binden fazla kişi 100 yaş ve üzerinde! Asırlık insan sayısında dikkat çeken rekor! O ülkede 95 binden... Haberi Görüntüle

İSRAİL LÜBNAN'A KARA SALDIRI DÜZENLEYECEK Mİ?

İsrail'in Lübnan'a yönelik katliamlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Pentagon ayrıca "İsrail'in Lübnan'a kara saldırısı düzenleyeceği hakkında bir bilgimiz yok." dedi.

ABD Savunma Bakanı Lloyd J. Austin ile İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant arasındaki görüşmenin detaylarını da paylaşan Pentagon Basın Sözcüsü Tümgeneral Pat Ryder, "Savunma Bakanı Lloyd J. Austin III, dün akşam İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile görüşerek İsrail ile İran destekli Lübnan Hizbullahı arasındaki ateşkes hakkında güncellemeler aldı." ifadelerini kullandı.

Libya'dan dikkat çeken adım! O ülkeyle yapılan anlaşma iptal edildi Libya'dan dikkat çeken adım! O ülkeyle yapılan anlaşma iptal edildi Haberi Görüntüle

HİZBULLAH'A KARŞI TAM DESTEK

Sözlerine devam eden Ryder, "Bakan, Hizbullah'ın saldırılarını İsrail'e daha da yaymasıyla birlikte İsrail'in kendini savunma hakkını desteklediğini ifade etti ve sınırın her iki yakasındaki sakinlerin mümkün olduğunca çabuk ve güvenli bir şekilde evlerine dönmelerini sağlayacak diplomatik bir çözüme giden bir yol bulmanın ve tüm rehineleri evlerine getirecek bir Gazze ateşkes anlaşmasına varmanın önemini vurguladı." dedi.

Ayrıca Ryder, " Bakan, ABD'nin ABD güçlerini ve personelini korumak için pozisyon almaya devam ettiğini ve bölgesel aktörlerin durumdan faydalanmasını veya çatışmayı genişletmesini engellemeye kararlı olduğunu açıkça belirtti." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading