Ortadoğu'yu alev topuna çevirecek! İstihbarat gizli planı deşifre etti: İsrail'in hedef alacağı noktalar belirlendi

Ortadoğu'yu alev topuna çevirecek! İstihbarat gizli planı deşifre etti: İsrail'in hedef alacağı noktalar belirlendi

Siyonist İsrail ordusu, Filistin'in ardından Lübnan'a karadan işgale başladı. Tüm dünyanın gözleri önünde Gazze'de soykırım yapan katil İsrail'e İran'dan intikam operasyonu geldi. İsrail ise İran'ın 200 balistik füzesine karşı bir misilleme yapacağını duyurdu. Gizli servis siyonistlerin hedeflerini bir bir açıkladı.

Dünya

02.10.2024, 13:24

Tüm dünyanın gözleri önünde Gazze'de genç, yaşlı, kadın, çocuk ayırt etmeden soykırım yapan katil İsrail, soykırım oklarını Lübnan'a çevirdi. 1 haftayı aşkın Lübnan'ı havadan ve karadan buran İsrail'e tepki İran'dan geldi. 

Dün akşam saatlerinde İsrail'e balistik füze saldırı gerçekleştirdi. Devrim Muhafızları Ordusu, saldırının Hamas lideri Haniye ve Hizbullah lideri Nasrallah suikastlarına karşılık olarak gerçekleştirildiğini duyurdu.

3,2 milyar dolarlık çifte oyun! Çin Amerika'nın arka bahçesine açılıyor: Dev proje için geri sayım başladı 3,2 milyar dolarlık çifte oyun! Çin Amerika'nın arka bahçesine açılıyor:... Haberi Görüntüle

OPERASYONUN ADI: "GERÇEK VAAD 2"

İsrail'i balistik füzeler ile hedef alan İran Devrim Muhafızları Ordusu yayınladığı ikinci bildiride, İsrail'e yönelik füze saldırısına dair operasyona "Gerçek Vaad 2" adının verildiğini duyurdu.

İsrail'e yönelik füze saldırısının ardından yayınlanan ikinci bildiride, işgal altındaki topraklardaki stratejik hedeflere yönelik "Gerçek Vaad 2" operasyonunun gerçekleştirildiği belirtildi. Söz konusu operasyonda Siyonist rejime ait bazı hava ve radar üsleri ile direniş liderlerine yönelik saldırılarda kullanılan üslerin başarılı bir şekilde vurulduğu duyuruldu.

Açıklamanın devamında, "İsrail tarafından yoğun hava savunma sistemleriyle korunan bu bölgeler yüzde 90 başarı oranıyla hedef alındı" ifadeleri kullanıldı.

Siyonist rejim, İran'ın operasyonu karşısında büyük bir dehşete düştü denilen bildirinin devamında, "Bu operasyon uluslararası hukuk çerçevesinde meşru olarak gerçekleşmiştir ve düşmanın her türlü ahmaklığına ağır bir şekilde karşılık verilecektir" denildi.

Lübnan'daki dijital saldırıda MOSSAD parmağı! Patlayan cihazlarda 5 ay detayı Lübnan'daki dijital saldırıda MOSSAD parmağı! Patlayan cihazlarda 5 ay detayı Haberi Görüntüle

HAMANEY'DEN İLK AÇIKLAMA

İsrail'e düzenlenen balistik füze saldırı sonrası açıklama yapan İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney sosyal medya hesabından, "Allah'ın izniyle, direniş cephesinin darbeleri, Siyonist rejimin yıpranmış ve çürümekte olan cesedi üzerinde daha güçlü ve acı verici olacaktır" dedi.

Bebek katili Netanyahu ise İran'ın gerçekleştirdiği balistik füze saldırısına ilişkin olarak sosyal medya üzerinden görüntülü bir açıklama yaptı. 

Katil, "İran, bu gece büyük bir hata yaptı ve bunun bedelini ödeyecek. İran rejimi, kendimizi savunma ve düşmanlarımıza misilleme yapma konusundaki kararlılığımızı anlamıyor" dedi.

Netanyahu, İran'ın füze saldırısının başarısız olduğunu ve İsrail'in hava savunma sistemi sayesinde püskürtüldüğünü ileri sürerek, savunma çabalarına verdiği destekten ötürü ABD'ye teşekkür etti.

Belirlediğimiz kural şudur: Kim bize saldırırsa, biz de ona saldırırız. Bu, şer ekseniyle mücadele ettiğimiz her yer için geçerlidir diyen Netanyahu, "İsrail ilerliyor ve şer ekseni geri çekiliyor. Bu eğilimin devam etmesi ve savaştaki tüm hedeflerimize ulaşmak için gereken her şeyi yapacağız. Önceliğimiz tüm rehinelerin geri dönüşü ve var oluşumuzun ve geleceğimizin garanti altına alınmasıdır" ifadelerini kullandı.

Katil sözlerine, "Belirlediğimiz kural şudur: Kim bize saldırırsa, biz de ona saldırırız. Bu, şer ekseniyle mücadele ettiğimiz her yer için geçerlidir" diyerek devam etti. 

İsrail ilerliyor ve şer ekseni geri çekiliyor diyen Bibi, "Bu eğilimin devam etmesi ve savaştaki tüm hedeflerimize ulaşmak için gereken her şeyi yapacağız. Önceliğimiz tüm rehinelerin geri dönüşü ve var oluşumuzun ve geleceğimizin garanti altına alınmasıdır" şeklinde konuştu.

Dünya yansa, hasırı yanmaz! Sisi, Filistin ve Lübnan'da yaşananlardan dolayı Mısır'ın ekonomik kaybından yakındı Dünya yansa, hasırı yanmaz! Sisi, Filistin ve Lübnan'da yaşananlardan dolayı... Haberi Görüntüle

ORTADOĞU'YU ALEV TOPUNA ÇEVRECEK

Öte yandan ABD yayın organı İsrail'in dün gece İran'ın düzenlediği füze saldırısına vereceği yanıtın detaylarını aktardı. ABD merkezli haber ajansı sitesinin ismi açıklanmayan İsrailli yetkililere dayandırdığı haberine göre, İsrail'in muhtemel hedefleri, İran'daki petrol tesisleri olacak.

Axios'a konuşan İsrailli yetkili, Art arda bölgedeki petrol tesislerini hedef alacak olan İsrail, İran'ın hava savunma sistemine de saldırı düzenleyeceğini duyurdu. Yetkili ayrıca, aktardığı bir diğer hedef ise üst düzey İranlı yetkililere yönelik suikastlar.

İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri, İsrail'in İran'a saldırması durumunda daha şiddetli cevap vereceklerini ve tüm altyapılarının hedef alınacağını söyledi. İran'ın resmi haber ajansı IRNA tarafından yayınlanan görüntülü konuşmasında Bakıri, Devrim Muhafızları Ordusunun İsrail'e düzenlediği füze saldırısının ayrıntılarını anlattı.

Hamas lideri İsmail Heniyye'ye Tahran'da düzenlenen suikast sonrası ABD, Avrupa ve bazı diğer ülkelerin Gazze'de ateşkes sağlanana kadar İran'a tansiyonu yükseltmekten kaçınmaları talebinde bulunduklarını ve bu nedenle karşılık vermekten geri durdukları zor bir dönemi geride bıraktıklarını dile getiren Bakıri, İsrail'in bu dönemde de ABD'nin desteği ve yeşil ışık yakmasıyla cinayetlerini; özellikle Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ile Devrim Muhafızları Ordusunun Kudüs Gücü Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Abbas Nilfuruşan'ın öldürülmesi başta olmak üzere Lübnan halkına yönelik saldırılarını arttırdığını belirtti.

Söz konusu duruma daha fazla tahammül etmenin mümkün olmadığını ifade eden Bakıri, Devrim Muhafızları Ordusunun füze operasyonuyla İsrail'in önemli üslerini hedef aldığını vurguladı.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading