Yandex Metrica

Sitede Ara

Oyunun kurallarını değiştiren kitlesel fonlama uydusu: Savaşın temel direği oldu: TB2 Bayraktar ikilemi yaşadılar

Oyunun kurallarını değiştiren kitlesel fonlama uydusu: Savaşın temel direği oldu: TB2 Bayraktar ikilemi yaşadılar

Kiev hükümeti, kitlesel fonlama yoluyla Ukrayna savaşı sırasında modern bir uydu edinmeyi başardı. Bu uydu artık savaşın temel direği konumuna geldi. 

Dünya

02.07.2024, 12:24

Uydu görüntüleri, Ukrayna veya Rusya'nın gerçekleştirdiği İHA ve füze saldırısının ardından yaşanan yıkımı defalarca ortaya koyuyor. Fakat uyduların yapabileceği şey, düşman saldırı öncesindeki konumunu ortaya çıkarmaktadır. Ağustos 2022'de Ukrayna savaşı ülkeyi birkaç ay boyunca harap ettiğinde, Kiev'deki hükümet Fin şirketi ICEYE'den son teknolojiye sahip bir uydu satın almaya karar verdi.

Türkiye'nin elinde gizli belgeler var! Yunan yazarın Hakan Fidan korkusu: Ankara masada çok güçlü Türkiye'nin elinde gizli belgeler var! Yunan yazarın Hakan Fidan korkusu:... Haberi Görüntüle

ÖNCE TB2 ALMAK İSTEDİLER SONRA...

Ukraynalı sunucu Sergey Pritula'nın yönettiği kâr amacı gütmeyen kuruluş, başlangıçta bağış yoluyla Türk Bayraktar İHA'larını satın almak istiyordu. Ancak Kiev Post'un haberine göre, sonuçta Kiev hükümeti uyduyu Finlandiya'dan sipariş etmeye karar verdi. Görünüşe göre bu doğru bir karardı: 1.500'den fazla Rus askeri hedefinin uydunun yardımıyla yok edildiği söyleniyor.

Ukrayna Askeri İstihbarat Servisi (HUR), uydunun şu ana kadar Ukrayna savaşında nasıl başarıyla kullanıldığına dair çarpıcı ayrıntılar verdi. Cihazın, Ukrayna ve Rusya üzerindeki stratosferden 4.200'den fazla görüntü alarak düşmanın konumu hakkında değerli bilgiler topladığı söyleniyor. Bu görüntülerin üçte birinden fazlasının Rus mevzilerine doğrudan saldırı düzenlemek için kullanıldığı söyleniyor.

HUR'un resmi internet sitesinde, uydu yardımıyla başarılı bir şekilde yok edildiği veya zarar verildiği söylenen askeri tesisler listeleniyor. Bunlar arasında 370 hava alanı, 238 hava savunma sahası, 153 petrol deposu ve çok sayıda füze, silah ve mühimmat depolama tesisi ile Rus Donanması için toplam 17 üs yer alıyor  Oluşan zarar milyarları buluyor. Ancak bilgiler bağımsız olarak doğrulanamaz.

ABD askerleri Japonya'yı da karıştırdı! Cinsel saldırı vakalarında büyük artış! ABD askerleri Japonya'yı da karıştırdı! Cinsel saldırı vakalarında büyük artış! Haberi Görüntüle

UYDU RUS BİRLİKLERİNİ İZLİYOR

ICEYE uydusu artık Ukrayna savaşının vazgeçilmezi haline geldi. Ukrayna ordusu bunu Rusların hareketlerini takip etmek veya Kerç Köprüsü gibi Rus ordusunun lojistiğine göz kulak olmak için kullanabilir. Uzaydan gelen gözlemci olmasaydı ordu kör olurdu.

Ukrayna Savaşı, savaştaki teknolojik ilerlemeleri ortaya koyuyor. Karada, denizde ve havada uydular, insansız hava araçları gibi yenilikler Ukrayna'daki savaşı belirliyor. Rusya'nın Karadeniz Filosu, 2014 yılında Kırım'ın ilhakından bu yana Ukrayna'nın artık kendi filosuna sahip olmamasına rağmen ağır kayıplar yaşadı. 

Teknolojik ilerleme bunu mümkün kılıyor. Ancak bir tarafta yeni bir gelişme olduğu anda diğer taraf da aynısını yapıyor. Bu bir kedi-fare oyunu olmaya devam ediyor.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading