Yandex Metrica

Papa'dan Lübnan için uluslararası topluma çağrı

Papa'dan Lübnan için uluslararası topluma çağrı

Papa Franciscus, Lübnan'da artan gerginlik ve İsrail’in hava saldırıları sonrası uluslararası toplumu acil müdahaleye davet ederek, yaşanan can kayıpları ve yıkıma karşı derin üzüntüsünü dile getirdi.

Dünya

25.09.2024, 15:15

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, son günlerde Lübnan'da artan gerginlik ve İsrail’in düzenlediği hava saldırıları ile ilgili uluslararası topluma önemli bir çağrıda bulundu. Aziz Petrus Meydanı'nda çarşamba günleri gerçekleştirdiği geleneksel kabul oturumunda konuşan Papa, Lübnan’daki çatışmalar ve saldırılar nedeniyle yaşanan can kayıplarının kendisini derinden üzdüğünü ifade etti.

Papa, uluslararası toplumu, bu şiddetin bir an önce durdurulması için elinden geleni yapmaya davet etti ve "Son günlerde yoğun bombardıman altında birçok can kaybı ve yıkımın yaşandığı Lübnan'dan gelen haberler beni çok üzdü. Uluslararası toplumun, bu korkunç tırmanışı durdurmak için elinden geleni yapmasını umuyorum. Bu kabul edilemez." dedi.

Son dakika... Trump'a 3. suikast girişimi iddiası! Miting alanında bomba alarmı! Son dakika... Trump'a 3. suikast girişimi iddiası! Miting alanında bomba... Haberi Görüntüle

LÜBNAN HALKINA DESTEK MESAJI

Papa Franciscus, Lübnan halkının sadece bu saldırılarla değil, aynı zamanda uzun yıllardır süregelen siyasi ve ekonomik krizlerle de mücadele ettiğine dikkat çekti. 2020 yılında Beyrut Limanı’nda meydana gelen yıkıcı patlamanın halk üzerindeki derin etkisini hatırlatan Papa, Lübnan halkına olan yakınlığını ifade etti. "Yakın geçmişte çok fazla acı çeken Lübnan halkına yakınlığımı ifade ediyorum." diye konuştu.

Valilik duyurdu! O ilde eğitime ara verildi Valilik duyurdu! O ilde eğitime ara verildi Haberi Görüntüle

LÜBNAN'DAKİ SON DURUM

İsrail Ordusu, 23 Eylül sabah saatlerinde Lübnan’a hava saldırıları başlatmış ve Lübnan Sağlık Bakanlığı'na göre şu ana kadar 550'den fazla kişi hayatını kaybetti. Bölgedeki gerilim hızla tırmanırken, uluslararası camianın bu gerginliği sona erdirmeye yönelik ne gibi adımlar atacağı merakla bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading