Yandex Metrica

Sitede Ara

Paraları çaldı mı? Trump'ın kampanya ekibinden Harris'e şok suçlama

Paraları çaldı mı? Trump'ın kampanya ekibinden Harris'e şok suçlama

ABD'de Başkan Joe Biden'ın yeniden aday olmayacağını açıklamasının ardından Demokratlarda Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in adı bir adım öne çıkmış durumda. Biden'ın isim vererek Harris'i işaret etmesi aynı zamanda eski Başkan ve başkan adayı Donald Trump'ın bu ismi hedef almasına neden oldu. Donal Trump'ın eleştirel açıklamalarına kampanya ekibi de dahil oldu ve Harris'in adaylıktan çekilmeden önce Biden için toplanan 91,5 milyon dolar bağış parasını kullanmaya çalıştığı iddia edildi.

Dünya

25.07.2024, 08:55

ABD'de seçim yaklaştıkça gerginlik de artıyor. Karşılıklı suçlamaları dozu her geçen gün yükselirken başkan adayı Donald Trump'ın kampanya ekibinden Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e şok bir suçlama yapıldı. CNN'de yer alan haberde Trump'ın seçim kampanyası ekibi, Harris'i Federal Seçim Komisyonuna şikayet etti. Donald Trump'ın seçim kampanyasının önemli isimlerinden David Warrington, Harris'in, Biden başkanlık yarışından çekilmeden önce seçim kampanyası kapsamında toplanan 91,5 milyon doları "kullanmaya çalıştığını" iddia etti.

Bunun bir hile olduğunu ifade eden Warrington,  Kamala Harris'in Joe Biden'dan adaylığı devraldığını ve belge değiştirerek başkanın kampanyasının kontrolünü eline aldığını savundu. Bununla ilgili mali kanunda bir hüküm olmadığını belirten Warrington, şikayetin bu nedenle yapıldığını söyledi.

Avrupa'da maymun çiçeği virüsü alarmı! 'Hazırlıklı olun' uyarısı yapıldı Avrupa'da maymun çiçeği virüsü alarmı! 'Hazırlıklı olun' uyarısı yapıldı Haberi Görüntüle

HARRIS TARAFI NE DİYOR?

Harris tarafı ise şikayeti asılsız olarak niteliyor. Kampanya sözcüsü Charles Lutvak, Harris'in bağış toplamaya her koldan devam edeceğini belirterek kendilerindeki bu azmin Cumhuriyetçiler tarafından kıskanıldığını iddia etti. The New York Post ise Harris'in kampanyasından başka bir yetkiliye dayandırdığı haberinde  Biden için bağış toplama komitelerinin hem Biden hem de Harris'in adına yetkili olduğunu savundu.

İsrail'in kökünü kazıyacak strateji! Alman basını yazdı: Hamas'taki gizli belge ortaya çıktı! İsrail'in kökünü kazıyacak strateji! Alman basını yazdı: Hamas'taki gizli belge... Haberi Görüntüle

BIDEN'IN ADAYLIKTAN ÇEKİLİŞİ

ABD Başkanı Joe Biden, 21 Temmuz'da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerinde yeniden aday olmayacağını duyurmuştu. Biden, yrine gelecek isim olarak Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i işaret etmiş, Harris de kısa süre içinde Demokrat delegelerin yarısından fazlasının desteğini almıştı. Demokratların adayı 19-22 Ağustos'ta yapılacak parti kongresinde belli olacak.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading