Paşinyan, Zelenski'nin izinde! Ermenistan, NATO üyeliği için önemli aşama kaydetti

Paşinyan, Zelenski'nin izinde! Ermenistan, NATO üyeliği için önemli aşama kaydetti

İzlediği "Amerikancı" politikayla ülkesini Rusya'dan uzaklaştıran ve Türkiye'nin büyük destek verdiği Azerbaycan'la giriştiği savaşta esaslı bir tokat yiyen Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, NATO'ya üyelik için girişimlerde bulundu. Yaptığı görüşmelerde önemli ölçüde aşama kaydeden Paşinyan'ın bu hamlesi Zelenski'nin hamlelerine benzetiliyor.

Dünya

13.10.2024, 10:14

Azerbaycan medyası, bağımsızlığını ilan ettiği günden bu yana kendi ayakları üzerinde durmayı başaramayan ve sürekli ya Batılı devletlerden ya da Rusya'dan destek alan Ermenistan'ın NATO hamlesine dair önemli bilgiler paylaştı. 

Azerbaycan basınında yer alan haberlere göre NATO ile Nikol Paşinyan hükümeti bir dizi anlaşmaya vardı. Yapılan anlaşmaya göre Ermenistan, NATO hava üsleri inşa etmeye ve ittifakın hava savunma güçlerini konuşlandırmaya, ittifakın kara, hava ve özel kuvvetler dahil olmak üzere hızlı tepki güçlerini kabul etmeye hazır. Ayrıca NATO güçlerinin Ermenistan topraklarındaki daimi varlığını gizlemek amacıyla dağ piyade birlikleri için bir eğitim merkezi kurulmasının da planlandığı bildirildi.

Biden'dan İsrail'e 'İran'a saldırı' önerisi: Yeni katliam için yol gösterdi Biden'dan İsrail'e 'İran'a saldırı' önerisi: Yeni katliam için yol gösterdi Haberi Görüntüle

"ZELENSKİ'DEN DERS ALMADIN MI?"

Şüphesiz Ermenistan'ın bu adımı çevre ülkeleri pek mutlu etmeyecek. Ukrayna ile benzer bir sebepten savaşa tutuşan Rusya'nın nasıl bir tepki vereceği ise merak konusu. Paşinyan'ın NATO girişimini değerlendiren pek çok sosyal medya kullanıcısı bunun bir çılgınlık olduğunu ve Zelenski örneğinden hiç ders almadığını söylüyor. Kullanıcılar, Ermenistan'ın Rusya ile savaşa gireceğini ve bu yolla zarar görecek altyapıyla beraber kalkınmanın onlarca yıl geriye gideceğini öngörüyor. NATO için ise Ermenistan'ın birliğe alınmasında bir sorun olmadığı belirtiliyor. NATO'nun Ermenistan'ı Rusya'ya karşı kullanacağı ve "istikrar abidesi" üyelerini bu yolla tehlikelerden biraz daha uzakta tutmayı amaçladığı aktarılıyor.

Beyaz Saray'dan 'İran'ın İsrail'e saldırısı etkisiz oldu' iddiası: 'Stratejik askeri varlıklar ve uçaklar zarar görmedi' Beyaz Saray'dan 'İran'ın İsrail'e saldırısı etkisiz oldu' iddiası: 'Stratejik askeri... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE Mİ KUŞATILIYOR?

Öte yandan bu hamle Türkiye'nin kuşatılması olarak da değerlendirebilir. Ermenistan’ın NATO’ya alınmasının Karabağ Savaşı'nın intikamı olarak görenler, nispeten düzene giren Kafkaslarda yeniden karışıklık çıkarmaya yönelik planlar yapıldığını da düşünüyor. Bu, Türkiye'nin son derece önemsediği Orta Koridor’un en hassas bölgesinde bir ABD müdahalesi olarak da nitelendirilebilir. ABD, Karabağ zaferi ve Orta Koridor'la açılan Anadolu-Orta Asya kapısınının bir kez daha kapatılması için yoğun çaba sarf ediyor.

İsrailli askerler hükümete baş kaldırdı! Bezli askerler korktular ve görev yapmayacaklar İsrailli askerler hükümete baş kaldırdı! Bezli askerler korktular ve görev... Haberi Görüntüle

ERMENİSTAN NATO TOPLANTISINA KATILMIŞTI

30 Eylül'de, NATO üyesi ülkelerin Daimi Temsilciler Komitesi Brüksel'de toplanmış, toplantıya Ermenistan Güvenlik Konseyi Sekreteri Armen Grigoryan da katılmıştı.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading