Yandex Metrica

Pentagon'u karıştıran Türk! Çok gizli belgelerle yakalandı

Pentagon'u karıştıran Türk! Çok gizli belgelerle yakalandı

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı Pentagon'da mühendis olarak görev yapan Türkiye ve ABD vatandaşı Gökhan Gün, Meksika'ya gitmek üzere yola çıkarken, güvenlik yetkisini kötüye kullanarak elde ettiği çok gizli belgelerle yakalanarak tutuklandı.

Dünya

11.08.2024, 14:49

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI), hem ABD hem de Türk vatandaşı olan ve Pentagon için sözleşmeli olarak çalışan elektrik mühendisi Gökhan Gün’ü Virginia eyaletindeki konutunda “devlet sırrı içeren belgelere izinsiz olarak sahip olmak ve iş yerinden dışarı çıkarmak” suçlamalarıyla önceki gün gözaltına aldı.

Hamas heyeti müzakerelerin yapıldığı Kahire'den ayrılmıştı! ABD'den 'görüşmelerde çöküntü yok' iddiası Hamas heyeti müzakerelerin yapıldığı Kahire'den ayrılmıştı! ABD'den 'görüşmelerde çöküntü yok'... Haberi Görüntüle

2001'DEN BERİ ABD'DE

FBI beyannamesine göre İstanbul doğumlu Gün’ün, 2001 yılında ABD’ye çalışma vizesiyle geldiği, 2012 yılında oturum izni aldığı ve 2021 yılında ABD vatandaşı olduğu ancak Türk vatandaşlığından çıkmadığı belirtildi.

Virginia eyaletinde iki, Florida ve Teksas’ta birer evi olduğu belirtilen Gün’ün geçen yılın Eylül ayında ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) için elektrik mühendisi olarak çalışmaya başladığı bilgisi verildi.

Helikopter düştü! Gökyüzünde dehşet: 17 yolcu hayatını kaybetti! Helikopter düştü! Gökyüzünde dehşet: 17 yolcu hayatını kaybetti! Haberi Görüntüle

GİZLİ BELGELER İLE YAKALANDI

Görevinden ötürü “Top Secret” yani “Çok Gizli” ibareli belgelere erişim izni olan Gün’ün 10 Mayıs’tan itibaren yasa-lara göre suç sayılan, “Çok Gizli” ibareli devlet sırrı belgeleri iş yerinde çoğunlukla mesai saatleri dışında çıktı alarak evine götürmeye başladığı öne sürüldü.

Habere Tepki Ver

1

0

1

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading