Yandex Metrica

Piri Reis dünya medyasında! ABD basını Türkiye'nin deniz gücünü analiz etti: Bir sonraki denizaltı güç merkezi olabilir

Piri Reis dünya medyasında! ABD basını Türkiye'nin deniz gücünü analiz etti: Bir sonraki denizaltı güç merkezi olabilir

Türk savunma sanayi ürünleri dünya medyasında geniş yankı uyandırmaya devam ediyor. Son olarak ABD merkezli National Interest, "Türkiye Deniz Gücünü Artırıyor: Türkiye Bir Sonraki Denizaltı Güç Merkezi Olabilir" adlı bir analiz kaleme aldı.

Dünya

30.08.2024, 18:50

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın savunma sanayisindeki tam bağımsızlık parolası dünyada yankı uyandırmaya devam ediyor. Hemen hemen her gün bir Türk savunma sanayi ürününü manşetine taşıyan dünya basını bugün de TCG Piri Reis'i analiz etti. 

ABD merkezli National Interest gazetesi, "Türkiye, denizaltı kabiliyetlerini güçlendirmek için önemli bir adım atarak ilk Reis sınıfı denizaltısı TCG Piri Reis'i (S-330) resmen hizmete soktu. Bu gelişme, Türkiye'nin savunma sanayisini ve denizcilik kapasitesini modernize etme çabalarının bir parçası olarak dikkat çekiyor." yorumunu yaptı.

Husilerin Tel Aviv'i füzeyle vurması Netanyahu'yu çıldırttı: Tehditler savurdu Husilerin Tel Aviv'i füzeyle vurması Netanyahu'yu çıldırttı: Tehditler savurdu Haberi Görüntüle

TOPLAM 6 DENİZALTI PROJESİ

TCG Piri Reis, Alman Thyssenkrupp Marine Systems firmasının desteğiyle inşa edildi ve gelişmiş havadan bağımsız tahrik (AIP) sistemleriyle donatıldı diyerek habere devam eden National Interest;

"Bu sistem, denizaltının uzun süre su altında kalmasına ve sessiz bir şekilde operasyon yapmasına olanak tanıyor. Proje kapsamında toplam altı denizaltının inşası planlanmakta olup, 2029 yılına kadar tüm denizaltıların hizmete girmesi hedefleniyor." yorumunu yaptı.

TCG Piri Reis'i analiz etmeye devam eden Interest gazetesi;

Reis sınıfı denizaltılar, Gölcük Deniz Kuvvetleri Tersanesi'nde yüksek oranda yerli içerikle inşa edildi. Bu adım, Türkiye'nin savunma sanayiinde yerli üretim kapasitesini artırma ve bağımsız savunma teknolojileri geliştirme çabalarının bir parçası olarak öne çıkıyor.

Kilit nokta Türkiye! İspanyol medyası Türk boğazlarının jeopolitik yapısını analiz etti: Asya ile Avrupa arasındaki tek köprü Kilit nokta Türkiye! İspanyol medyası Türk boğazlarının jeopolitik yapısını analiz... Haberi Görüntüle

"DÖNÜM NOKTASI..."

Türk Deniz Kuvvetleri, TCG Piri Reis'in yanı sıra, TCG Hızır Reis ve TCG Murat Reis gibi diğer denizaltıların da yakın zamanda hizmete girmesi için hazırlıklarını sürdürüyor. Bu denizaltılar, Türkiye'nin deniz kuvvetlerinin modernizasyonuna ve operasyonel kapasitesinin artırılmasına katkı sağlayacak.

Türkiye, denizcilik stratejisinde insansız sistemlere ve havadan bağımsız teknolojilere öncelik veriyor. TCG Anadolu gibi insansız hava aracı (İHA) taşıyabilen gemilerin hizmete girmesi, bu yöndeki vizyonun bir yansıması olarak değerlendiriliyor.

Türkiye'nin deniz gücünü artırma yönündeki adımları, savunma sanayisinin güçlenmesi ve denizcilik kapasitesinin modernize edilmesi çabalarının bir parçası olarak öne çıkıyor. TCG Piri Reis'in hizmete girmesi, Türkiye'nin deniz kuvvetlerinin yeteneklerini geliştirme ve bölgesel bir deniz gücü olma yolunda önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor. Bu gelişmeler, Türkiye'nin denizcilik alanındaki iddialı hedeflerine ulaşma konusundaki kararlılığını gösteriyor." yorumunu yaptı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading