PKK çocukları Budizme yönlendirince bölge halkı ayağa kalktı: Okul kitabında skandal ifadeler

PKK çocukları Budizme yönlendirince bölge halkı ayağa kalktı: Okul kitabında skandal ifadeler

Amerikan ordusunun işgal aparatı PKK/YPG, Suriye'de Müslüman çocuklara Zerdüştlük ve Budizmi dayatmaya çalışınca bölge halkını ayağa kaldırdı. İşgal altındaki Münbiç'te Araplar ve Kürtler skandal ifadelerle dolu müfredat kitaplarından ötürü çocuklarını okula göndermeme kararı aldı. 

Dünya

27.09.2024, 13:30

Suriye'de ABD/PKK işgalindeki bölgede terör örgütü, Müslüman Arap ve Kürtlerin inancıyla dalga geçiyor. Münbiç'te çocuklarını okula gönderen aileler müfredat için hazırlanan kitapların içeriğini gördüklerinde derin bir şok yaşadı. 

ABD ve ona bağlı terör örgütü PKK/YPG idaresinde çocuklara okutulan kitaplarda İslâm dini Zerdüşt ve Mani inanışlarıyla kıyaslanıyor, çocuklardan Zerdüşt ve Mani'nin ahlakî ilkelerini 'Muhammed' ile karşılaştırması isteniyor. 

"Buda'nın ahlakıyla ilgili neyi beğendiğinizi belirtin ve nedenini açıklayın" maddesinin yazılı olduğu kitap, Müslüman diyarında çocukları Hint paganizmine yönlendirmeye çalışıyor.  

Münbiç'te PKK/YPG çocuklara bu kitapları okutmaya çalışıyor.

Uzun uzun 'Hint uygarlığı'nın anlatıldığı, Buda'nın övüldüğü okul kitabında yaradılış rollerini, fıtratı ve 'erkek-kadın' ayrımını ortadan kaldırmayı amaçlayan Amerikan dayatmalarına da bolca yer veriliyor. 

'Cinsiyetçilik' adı altında pazarlanmaya çalışılan 'cinsiyetsizleştirme', yaklaşık 20 sayfa boyunca şu konu başlıkları altında işleniyor: 

  • Cinsel hoşgörüsüzlükten kurtulma
  • Seks ve cinsiyetçilik
  • Cinsel hoşgörüsüzlük
  • Yaşam ve cinsiyetçilik

"Muhammed, Zerdüşt ve Mani'nin ahlakî ilkeleri arasındaki benzerlikleri belirtin" sorusunun da bulunduğu kitaplar doğal olarak bölge halkını ayağa kaldırmaya yetti. 

PKK/YPG müfredatında Hint güzellemesi...

Daha önce Deyrizor'da da benzeri görülen isyan dalgasında çocuklar müfredata yerleştirilen sinsi propagandaya tepki için kitapları yırttı, okulu terk etti.

Arap ve Kürt aileler, hazırlanan sapkın içeriklere maruz kalmamaları için çocuklarını okula göndermeyeceklerini duyurdu. 

ABD-İsrail-İngiltere kontrolündeki terör örgütü IŞİD/DEAŞ'ı bahane eden işgalciler 2015 yılında bir başka terör örgütü PKK/YPG'yi Münbiç'e sokmuş, çoğunluğu Araplardan oluşan bu şehri işgal etmişti. 

Dev havayolu şirketi iflas bayrağını çekti! Kriz onları da yaktı Dev havayolu şirketi iflas bayrağını çekti! Kriz onları da yaktı Haberi Görüntüle

HALKLA BİR BAĞLARI OLMADIĞININ KANITI

Suriye'ye yönelik insanî yardım çalışmalarına katılmış İspanyol aktivist Ricardo Raphael Ramirez'in müfredat skandalına ilişkin yorumu sosyal medyada ilgi çekti:

"SDF(PKK/YPG) müfredatı sadece Deyrizor'da değil şimdi de Münbiç'te reddediliyor. Bu görüntüler, PKK bağlantılı yöneticilerle bölge halkı arasındaki kopukluğu gösteriyor. Gerçekten halkla bir ilgileri olsaydı bu politikalara karşı çıkılmaz, benimsenirdi. 

İnsanların inançlarıyla ortak noktada buluşamıyorlar. Bu da kültürel farkındalık eksikliğini gösteriyor. Unutmayalım ki PKK kendi gündemi olan bir örgüttür. Oysa ki Suriye Kürtlerinin farklı tarihleri, sorunları ve endişeleri vardır. 

PKK/YPG'nin Arap çoğunluklu bölgelere ve Suriye topluluklarına PKK ideolojisini dayatması sahadaki gerçekliklerden kopukluğu yansıtmaktadır." 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading