PKK'nın sahipleri nükleer bombardıman uçağıyla Yemen'i vurdu: CENTCOM herkesi tehdit etti

PKK'nın sahipleri nükleer bombardıman uçağıyla Yemen'i vurdu: CENTCOM herkesi tehdit etti

Terör örgütü PKK/YPG'nin doğrudan bağlı olduğu Amerikan Merkez Komutanlığı (CENTCOM), Müslüman ülkelerde cinayetlerini sürdürüyor. Amerikan ordusu 7 yıl sonra ilk kez nükleer bombardıman uçağı B-2 Spirit'i de kullanarak Yemen'de Husilerin yeraltı silah depolarına bomba yağdırdı. Saldırı sonrası yayınladığı açıklamada CENTCOM, B-2'yi göstererek tüm bölge ülkelerini tehdit etti. 

Dünya

17.10.2024, 15:04

İsrail'i sözde 'vaat edilmiş toprak' haritasına ulaştırmayı temel doktrin olarak benimsemiş Amerikan Merkez Komutanlığı (CENTCOM), Müslümanlara yönelik cinayetleri sürdürüyor. 

Terör örgütü PKK/YPG'nin doğrudan bağlı olduğu CENTCOM, Gazze'de 50 bini aşkın Filistinlinin katledilmesinin ardından soykırımcı İsrail'le mücadele eden Yemen Husileri'ni hedef aldı. 

Bir grup ABD uçağı 16 Ekim'i 17 Ekim'e bağlayan gece Yemen toprakları üzerinde uçarak çeşitli noktalara bomba yağdırdı. Vurulan hedeflerin Husilerin kullandığı yeraltı silah depoları olduğu belirtiliyor. 

Soykırımcı Amerikan ordusu, Yemen'e aylardır bu tip harekâtlar gerçekleştiriyor. Ancak son saldırıyı özel kılan unsur, operasyona B-2 Spirit nükleer bombardıman uçağının katılması oldu. 

B-2 Spirit ağır bombardıman uçağı

Son olarak 2017 yılında Libya'nın Sirte kenti güneyinde sözde IŞİD/DEAŞ mevzilerini bombalamak için uçan B-2, 7 yıl sonra Yemen'de ortaya çıktı. GBU-57 tipi nüfuz edici bombaları Husi depolarını vurmak için kullanan B-2'nin başarılı olup olmadığı bilinmiyor. 

Ancak PKK/YPG'nin sahiplerinin saldırı sonrası yayınladığı açıklama bölge ülkelerine yönelik tehditlere bir yenisini daha ekledi. 

Haşim'den haber yok: Hizbullah'ın yeni liderine enkaz altında kimse ulaşamıyor Haşim'den haber yok: Hizbullah'ın yeni liderine enkaz altında kimse ulaşamıyor Haberi Görüntüle

GEREKTİĞİNDE NE ZAMAN, NEREYE OLURSA...

CENTCOM yayınladığı açıklamada, Kızıldeniz ve Aden Körfezi'nde ABD ile müttefiklerini hedef alan saldırılardan ötürü İran destekli Husilere bir dizi hava saldırısı gerçekleştirildiğini, mühimmat depolarının imha edilmesiyle Husilerin saldırı kapasitesinin azaltılmasının amaçlandığını ve operasyonda B-2 Spirit uzun menzilli bombardıman uçağının kullanıldığını kaydetti. 

B-2'nin hava saldırısının bir parçası olduğuna vurgu yapan CENTCOM, "B-2'nin operasyonda konuşlanması, ABD'nin bu tip hedeflere karşı saldırıları küresel ölçekte gerçekleştirme kapasitesini gösteriyor: Gerektiğinde, ne zaman, nereye olursa..." ifadesini kullandı. 

Irak'ın işgali sürecinde Müslümanlara yönelik katliamlarda aktif görev alan CENTCOM Komutanı Michael Erik Kurilla'nın en sık ziyaret ettiği iki adres bulunuyor: PKK/YPG karargahı Haseke ve İsrail... Soykırımcı ülkenin savunma bakanı Yoav Gallant'la birlikte görülen Kurilla, Yemen'e saldırı sonrası bu açıklamayı yayınlattı.

PKK/YPG'nin sahipleri bu açıklamayla, İran topraklarına yönelik planlanan İsrail-ABD ortak hava saldırısında B-2 uçaklarının da kullanılabileceği mesajı verdi.

Dünyanın en gelişmiş stratejik bombardıman uçağı olarak gösterilen delta kanat formlu pilotlu B-2, yaklaşık 20 ton ağırlığında bomba/füze taşıyabiliyor. 

Bu kapasite, 1 tonluk ağır uçak bombalarından 20 adet yahut JDAM tipi daha hafif füzelerden aynı anda 80 adet taşınabilmesi anlamına geliyor. İran'a yönelik saldırı hazırlığı bahanesiyle bölgede yığınaklanmayı sürdüren ABD ordusu, ağustos ayında 12 adet F-22 savaş uçağını da Katar'daki Udeyd Üssü'ne indirmişti. 

Rusya kendi ANKA-3'ünü vurdu! Elektronik harp savaşına yenilince füzeyi ateşlediler Rusya kendi ANKA-3'ünü vurdu! Elektronik harp savaşına yenilince füzeyi ateşlediler Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'YE GÖZDAĞI İÇİN F-22 UÇURDULAR

Görev alanı Afrika batısından Arap yarımadasına, Kafkaslar'dan Kazakistan'a dek ulaşan CENTCOM, geçtiğimiz yıl Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'de PKK/YPG'ye yönelik bombardımanı sırasında bir adet F-22 uçağını Haseke üzerinde uçurarak Türkiye'yi tehdit etmişti. 

5 Ekim 2023 günü ise yine CENTCOM, Suriye kuzeyinde terör örgütü PKK/YPG'yi gözetleyen ANKA'yı vurmak için Ürdün'den F-16 kaldırıp Türk SİHA'sını düşürmüştü.

PKK/YPG'nin sahipleri Yemen'i bombaladıktan sonra yayınladığı açıklamada "B-2'yi istediğimiz yerde istediğimiz gibi kullanacağız" mesajı vererek yine tüm bölge ülkelerini tehdit etti. 

Yemen merkezli Husiler, 7 Ekim 2023'te başlayan Gazze soykırımının ilk bir yılında 11 adet Amerikan MQ-9 Reaper tipi SİHA'yı düşürmeyi başardı. ABD Hava Kuvvetleri'nin Yemen'e yönelik son hava saldırılarının Husileri ne İsrail'e ne de işgalcilere yönelik hedeflere saldırmaktan alıkoyması beklenmiyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading