Yandex Metrica

Sitede Ara

Putin sessizliğini bozdu! Kursk saldırısına ilişkin açıklama: Cevabını vereceğiz

Putin sessizliğini bozdu! Kursk saldırısına ilişkin açıklama: Cevabını vereceğiz

Ukrayna'nın Kursk bölgesine düzenlediği saldırıya ilişkin açıklamalarda bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Asıl görev, elbette düşmanı topraklarımızdan çıkarmaktır" ifadelerini kullandı.

Dünya

13.08.2024, 08:30

Başkent Moskova'daki Novo-Ogaryovo'da Güvenlik Konseyi, hükümet yetkilileri, kolluk kuvvetleri başkanları ile Belgorod, Bryansk ve Kursk bölge başkanlarıyla görüşen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin günler süren sessizliğini bozdu.

Toplantımızın konusu Rusya'nın sınır bölgelerindeki durum: Bryansk, Belgorod ve Kursk bölgeleri. Meydana gelen olayların bir değerlendirmesi mutlaka yapılmalıdır ve bu yapılacaktır diyen Putin, "Ancak şu anda asıl önemli olan, mevcut zamanda gelişen ve durumun gelişimine ilişkin tahminlere dayanan mevcut sorunları çözmektir." ifadelerini kullandı.

ABD'de lisede silahlı saldırı! Ölü ve yaralılar var ABD'de lisede silahlı saldırı! Ölü ve yaralılar var Haberi Görüntüle

"DÜŞMANI TOPRAKLARIMIZDAN KOVACAĞIZ"

Sözlerine devam eden Rus lider, "Elbette Savunma Bakanlığı'nın önünde duran temel görev, düşmanı topraklarımızdan kovmak ve Sınır Hizmetleri ile birlikte devlet sınırının güvenilir bir şekilde korunmasını sağlamaktır" şeklinde konuştu.

Bölgede yardıma ve korunmaya ihtiyacı olan halkın da desteklenmesi gerektiğini belirten Putin, "Federal Güvenlik Servisi, Rus Muhafızları ile birlikte terörle mücadele durumunu ve düşmanın sabotaj ve keşif gruplarına karşı etkili bir mücadele sağlamalıdır. Rus Muhafızlarının da kendi savaş görevleri vardır." ifadelerini kullandı.

60 saniyede 6.000 mermi! F-16 ateşledi İran dronları perte çıktı 60 saniyede 6.000 mermi! F-16 ateşledi İran dronları perte çıktı Haberi Görüntüle

"ELBET CEVABINI VERECEĞİZ"

Putin ayrıca, Sivil birimler güvenlik güçlerine ihtiyaç duydukları her şeyi sağlamakla yükümlüdür. Her şeyi sıralamayacağım ama bu kesinlikle sanayi, ulaşım, inşaat, ilaç ve mali destekle ilgilidir. Son olarak, ilgili bölgelerin liderleriyle birlikte herkes asıl göreve odaklanmalıdır. Bu da yardıma ve korunmaya ihtiyacı olan halkımızı desteklemektir" diye konuştu.

Ukrayna'nın Kursk saldırısına cevap verileceğini belirten Putin, sivil nüfusa yönelik saldırılar düzenlediği ve nükleer santralleri tehdit ettiği sürece Ukrayna ile çatışmayı sona erdirmeye yönelik herhangi bir görüşmenin neredeyse imkansız olduğunu aktardı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading