Yandex Metrica

Sitede Ara

Putin'den doğalgaz açıklaması: Türkiye'ye ihracat artabilir

Putin'den doğalgaz açıklaması: Türkiye'ye ihracat artabilir

Katıldığı Doğu Ekonomik Forumu'nda konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ''Rusya'nın Avrupa'ya doğalgaz ihracatı azalacak, bunun yerine Türkiye'ye ihracat artabilir.'' ifadelerini kullandı.

Dünya

05.09.2024, 12:47

İki yıl önce başlayan ve ne zaman sona ereceği belli olmayan Rusya-Ukrayna savaşı tüm hızıyla devam ederken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den dikkat çeken bir çıkış geldi.

Rusya’nın Vladivostok şehrinde düzenlenen Doğu Ekonomi Forumu’nun ana oturumuna katılan Putin, ayrıca Türkiye'ye yönelik gaz ihracatıyla ilgili önemli mesajlar verdi.

İngilizler harita çizip burada petrol var demişlerdi! O ilimizde petrol arama çalışmaları başlayacak İngilizler harita çizip burada petrol var demişlerdi! O ilimizde petrol... Haberi Görüntüle

''İSTANBUL'DA ANLAŞMAYA VARILMIŞTI''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın arabuluculuğunda Ukrayna ile İstanbul’da 2022’de anlaşmaya varıldığını hatırlatan Putin, “Bu anlaşma, aksi yönde talimat verildiği için yürürlüğe girmedi. ABD, Avrupa ve bazı Avrupa ülkelerindeki seçkinlerin Rusya'yı stratejik yenilgiye uğratma arzusu vardı.” ifadelerini kullandı.

Rusya’nın Ukrayna ile müzakereleri reddetmediğine dikkat çeken Putin, “Ancak bazı geçici talepler temelinde değil İstanbul'da kararlaştırılan ve fiilen imzalanan belgeler temelinde görüşmeye hazırız.” dedi.

26 adet Rafale-M jeti için sipariş verildi! Teslimat bu yıl sonuna kadar yapılacak: Büyük savaşa hazırlık! 26 adet Rafale-M jeti için sipariş verildi! Teslimat bu yıl... Haberi Görüntüle

''ERDOĞAN ÖNEMLİ ROL OYNADI''

Milli İstihbarat Teşkilatının yönettiği ve ABD Başkanı Joe Biden'ın yakından takip ettiği 1 Ağustos’ta Ankara’da gerçekleştirilen tutuklu takasına da değinen Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuda çok önemli rol oynadığının altını çizdi.

ABD kesenin ağzını açtı! Ermenistan'a hibe yardımı iki kattan fazla arttırıldı ABD kesenin ağzını açtı! Ermenistan'a hibe yardımı iki kattan fazla... Haberi Görüntüle

''TÜRKİYE'YE GAZ İHRACATI ARTABİLİR''

Rusya doğalgazının Avrupa'ya Ukrayna üzerinden taşınması anlaşmasının 31 Aralık 2024'te sona erecek olması konusunda konuşan Putin, "Bu nakliyatı reddetmiyoruz. Başka güzergahlar üzerinden, özellikle TürkAkımı ile gaz göndermeye devam edebiliriz.'' dedi.

Rusya'nın Avrupa Birliği'ne gaz transitini devam ettirmeyi amaçladığını ancak Ukrayna'yı transit anlaşmasını 31 Aralık'tan sonraya uzatmaya zorlayamayacağının altını çizen Rus lider, AB'nin Rus gazını istemiyor gibi göründüğünü ve Rusya'nın diğer bölgelere ve Ukrayna ile ilgili olmayan diğer rotalara tedariki arttıracağını aktardı.

Putin konuşmasının devamında Türkiye'ye yönelik gaz ihracatının artırılabileceğini vurgularken şunları kaydetti;

''Almanya, Ukrayna ve Türkiye üzerinden doğalgaz alabilir. Rusya'nın Avrupa'ya doğalgaz ihracatı azalacak, bunun yerine Türkiye'ye ihracat artabilir.''

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading