Yandex Metrica

Putin'i çıldırtacak gelişme! Bu kez Finlandiya'ya mı saldıracak?

Putin'i çıldırtacak gelişme! Bu kez Finlandiya'ya mı saldıracak?

NATO'nun Rusya sınırına 5000 asker konuşlandırmayı planladığı öğrenildi. Finlandiya'ya yerleştirilecek askerlerle ilgili duyurunun gelecek haftalarda yapılacağı belirtiliyor. Rusya Devlet Başkanı Putin'in benzer gerekçelerle Ukrayna'ya saldırdığı düşünüldüğünde NATO'nun bu hamlesine nasıl bir tepki vereceği merak konusu.

Dünya

23.08.2024, 02:20

Yakın zamanda Türkiye'nin şartlarını kabul edip NATO'ya üye olan Finlandiya, Rusya sınırında ittifak askerlerine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Ülke basınında çıkan haberlere göre NATO Finlandiya'da Rusya sınırına 5 bin civarında asker konuşlandıracak.

Rusya'ya yaklaşık 140 kilometre uzaklıkta bulunan Mikkeli'deki karargaha İsveç ve Norveç askeri personelinin de dahil olması bekleniyor. Kurulacak birlikte başta tanklar olmak üzere çeşitli zırhlı araçlar olacak ve birlik, NATO'nun ABD'nin Virginia eyaletinde bulunan Norfolk'taki karargahına rapor verecek. Haberlere göre resmi duyuru gelecek haftalarda yapılacak. Bu hamleye Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in nasıl bir tepki vereceği ise merak konusu. Zira benzer sebeplerle 2022 kışında benzer sebeplerle Ukrayna'ya saldırmıştı.

Katiller geri döndü: İşgal ordusu Tulkerim kentindeki hastaneleri kuşattı Katiller geri döndü: İşgal ordusu Tulkerim kentindeki hastaneleri kuşattı Haberi Görüntüle

KARAR BAHAR AYLARINDA ALINDI

Mikkeli'de karargah kurma kararı bahar aylarının başında alınmıştı. Rusya-Ukrayna Savaşı ve olası bir göçmen krizi bu kararın alınmasında etkili olmuştu. Konuyla şilgili açıklama yapan Norveç Savunma Bakanı Bjorn Aril Gram, Norveç'in Mikkeli'de bir karargah kurulmasında rol aldığını söyledi. Gram, ülkesinin NATO'nun yeni yapısında İskandinav ülkelerinin Norfolk'un komutasına girmesini destekledini ifade etti. 

Karagahta ittifak üyelerinden 375 subayın bulunacağı, bu subayların  kara kuvvetleri operasyonlarını koordine etmek ve İsveç ve Finlandiya’yı da kapsayan olası askeri angajmanlara hazırlanmak üzere görevlendirileceği öğrenildi. Finlandiya Savunma Bakanı Anti Hakkanen, söz konusu karargahta asker konuşlandırılması için üye ülkelerle görüşmelerin devam ettiğini duyurdu.

Habere Tepki Ver

0

0

3

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading