Putin'in köşkü yandı! Tam 1 milyar dolarlık konut küle döndü! Bakın evi kim yakmış?

Putin'in köşkü yandı! Tam 1 milyar dolarlık konut küle döndü! Bakın evi kim yakmış?

3 yıla yakındır devam eden Rusya-Ukrayna savaşı Putin'in uykularını kaçırıyor. Son olarak Putin, Ukrayna'dan gelebilecek İHA saldırıları nedeniyle Soçi'deki yazlık konutunu yaktırdığu iddia edildi. 

Dünya

09.10.2024, 15:50

İngiliz medyası, Rusya Lideri Vladimir Putin'in Ukrayna'nın olası bir İHA saldırısı nedeniyle Rusya'nın güneyindeki Soçi şehrindeki yazlık konutunu yaktırdığını iddia etti. 

Rus medya kuruluşu Proekt'in haberine atıfta bulunan İngiliz merkezli Mirror gazetesi, 72 yaşındaki Rus siyasetçinin Karadeniz kıyısındaki yazlık evini öldürülmekten korktuğu için ziyaret etmediğini öne sürdü.

İsrail devlet televizyonu duyurdu: 'İran'a büyük ve şiddetli bir askeri saldırı başlatılacak' İsrail devlet televizyonu duyurdu: 'İran'a büyük ve şiddetli bir askeri... Haberi Görüntüle

PUTİN YAZLIĞINI YIKTI

Proekt'in elde ettiği uydu görüntülerine haberinde yer veren Mirror, Putin'in yazlığının Şubat ya da Mart ayında yıkıldığını ve evden geriye sadece büyük bir toprak çukuru kaldığını ifade etti. 

Putin'e muhalif olan ve sürgündeki Ruslar tarafıdan kurulan Proekt haber ajansı, "Kendi hayatından endişe ettiği için Soçi'ye gitmeyi bıraktı. Başkan İHA saldırısından korkuyor. Yazlığın bulunduğu yer artık bir çukur" ifadelerini kullandı.

Putin'in olası bir İHA saldırısından korktuğu belirtilen haberde, yazlığın yıkılmasına ilişkin bilgi konuya yakın bir kaynak tarafından teyit edildi. 

Lübnan-İsrail gerilimi tırmanıyor: Krayot'a roket yağmuru! Lübnan-İsrail gerilimi tırmanıyor: Krayot'a roket yağmuru! Haberi Görüntüle

TOPLAM DEĞERİ 1 MİLYAR DOLAR

Yaklaşık 1 milyar dolar değerinde olan yazlık, 1991'den bu yana Putin tarafından kullanılıyordu. Öyle ki Putin Koronavirüs pandemisi döneminde kendisini burada izole etmişti.

Putin, 2014'te Soçi Olimpiyatları için tadilat yapılan yazlığında genellikle yılda en az 30 gün geçiriyordu diyen Moscow Times, ancak Rusya'nın Şubat 2022'de Rusya'nın Ukrayna'yı savaş ilan etmesinin ardından konuta yaptığı ziyaretler azalmaya başladı. 2023 yılında konutta sadece sekiz gün geçirdi. ve bu yılın Mart ayından bu yana dakonuta hiç gitmedi ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading