Radarlar görmedi, sirenler çalmadı: İsrail tarafında ölü ve yaralılar var

Radarlar görmedi, sirenler çalmadı: İsrail tarafında ölü ve yaralılar var

Soykırımcı İsrail güçleri işgal ettiği topraklarda kayıplar vermeye devam ediyor. Bu kez saldırı Irak topraklarından geldi. Irak'taki gruplar tarafından yapılan dron saldırısında Golan Tugayı'ndan 2 İsrail askeri ölürken 2'si ağır olmak üzere 24 asker yaralandı.

Dünya

05.10.2024, 02:00

İşgal ettiği Gazze'de, Batı Şeria'da ve şimdi de Lübnan'da sivilleri katleden İsrail ordusu, Irak'tan gönderilen İHA'larla hedef alındı.

İsrail Ordu Radyosu, saldırının Irak'taki gruplar tarafından yapıldığını belirtti. Saldırıda kullanılan 2 İHA'dan birinin etkisiz hale getirildiği, diğerinin ise İsrail'in işgal altında tuttuğu Golan Tepeleri'nin kuzeyinde bulunan ordu karargahında infilak ettiği ifade edildi. Saldırı sonucu Golani Tugayı'ndan 2 İsrail askeri öldü, 2'si ağır 24 asker ise yaralandı. 

Amerikan savaş gemisi batıyor: USNS Big Horn'un içinden görüntü yayınladılar Amerikan savaş gemisi batıyor: USNS Big Horn'un içinden görüntü yayınladılar Haberi Görüntüle

TESPİT EDİLEMEDİ

Ordu radyosundan yapılan açıklamada İHA'nın hava tespit sitemleri tarafından görülemediği ve bu nedenle sirenlerin çalmadığı belirtildi. Uyarılmayan askerlerin bu nedenle kendilerini savunamadığı öne sürüldü. Yapılan açıklamada ayrıca Irak tarafından yapılan saldırılar sonucu ilk ölümlerin gerçekleştiği hatırlatıldı.

"Irak İslami Direnişi" isimli milis grup Telegram hesabından yaptığı açıklamada, çarşamba ve cuma günleri işgal altındaki topraklardaki İsrail hedeflerine İHA'larla saldırı düzenlediklerini duyurmuştu.

İşgalci İsrail'i korku sardı: Vatandaşa 'ifşa etmeyin' çağrısı İşgalci İsrail'i korku sardı: Vatandaşa 'ifşa etmeyin' çağrısı Haberi Görüntüle

GOLAN TEPELERİ

İsrail'in 1967'de işgal, 1981'de de ilhak ettiği Doğu Akdeniz'in en stratejik ve en verimli su kaynaklarına sahip Suriye'ye ait Golan Tepeleri, toplamda 1800 kilometrekarelik tepelik bir alanı içeriyor. Güneyinde Yermuk Nehri, batısında Taberiye Gölü (Celile Denizi) ve Hula Vadisi, kuzeyinde Hermon Dağı, doğusunda ise zengin akarsu yataklarına sahip Rakka Vadisi ile çevrili bir plato olan Golan Tepeleri'nin 1200 kilometrekarelik kısmı İsrail'in fiili işgali altında bulunuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading