Robot süpürgeler hacklendi! Sahiplerine küfür ediyor, evcil hayvanlara saldırıyor!

Robot süpürgeler hacklendi! Sahiplerine küfür ediyor, evcil hayvanlara saldırıyor!

Türkiye'de aktif olarak faaliyet gösteren Ecovacs Deebot X2 Omni robot süpürgelerin hacklendiğini bildirdi. Komut almayı reddeden süpürgeler, evcil hayvanları kovalamak ve sahiplerine ırkçı hakaretler etmek için kullanıldı.

Dünya

13.10.2024, 16:44

Avustralya'da birçok Ecovacs Deebot X2 Omni robot süpürgenin haclendiğini duyuran ABC News haberde robot süpürgelerin tuhaf davranışlar sergilediğini, hatta evcil hayvanlara saldırdığını açıkladı.

Tel Aviv'e füze yağmuru! Lübnan'dan fırlatılan roketler Kfar Qasim'a düştü: Yaralılar var Tel Aviv'e füze yağmuru! Lübnan'dan fırlatılan roketler Kfar Qasim'a düştü:... Haberi Görüntüle

ROBOTLAR KÜFÜR EDİYOR

Ürkütücü olaya şahit olan Daniel Swenson, ailesiyle televizyon izlerken robot süpürgesinin hoparlöründen garip bir "radyo sinyali" sesi geldiğini söyledi. Swenson, "Robotu yeniden başlattıktan sonra kesilen ses, kısa süre sonra tekrar başladı. ve bu sefer açıkça küfür eden genç birinin sesiydi ve  bunun genç birine ait olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

Robot süpürge ayaklanmalarının El Paso ve Los Angeles'ta yaşandığı ifade edilirken, Los Angeles'ta bir kullanıcının Deebot X2 model robot süpürgesi, evcil hayvanları korkutmak için kullanıldı.

Katil İsrail vuruyor dünya '3 maymun'u oynuyor! Soykırımla geçen bir yıl Katil İsrail vuruyor dünya '3 maymun'u oynuyor! Soykırımla geçen bir... Haberi Görüntüle

ŞİRKET BİR AÇIKLAMA YAPMADI

Ecovacs şirketi, yaptığı açıklamada tespit ettiklerini ve saldırının kaynağını engellediklerini belirtti. Ancak, kullanıcı adları ve şifrelerin ele geçirildiğine dair herhangi bir kanıt bulamadıklarını ifade ettiler.

Geçen yıl, araştırmacılar Deebot X2'nin PIN kodunu atlayarak süpürgeye erişilebilen bir güvenlik açığını tespit etti. Ecovacs, bu sorunu çözdüğünü ve Kasım ayında yapılacak bir güncellemeyle güvenliği daha da artırmayı planladıklarını duyurdu. Ancak bu güncellemenin, ABC News'in bahsettiği Bluetooth açığını kapsayıp kapsamayacağı henüz bilinmiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

2

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading