Yandex Metrica

Robotlar peş peşe intihar etti! Yapay zeka depresyonda: Sibernetik organizmalar bunu neden yapıyor?

Robotlar peş peşe intihar etti! Yapay zeka depresyonda: Sibernetik organizmalar bunu neden yapıyor?

Dünyada artan robot ölümleri araştırma konusu oldu! Son olarak Güney Kore'de intihar eden belediye personli robot dikkatleri üzerine çekmişti. Peki robotlar neden intihar ediyor? Sibernetik organizmalar bunu neden yapıyor?  

Dünya

04.07.2024, 14:40

Güney Kore Gumi Şehir Konseyi, 26 Haziran'da, baş idari memur robotunun, cyborg'un altı buçuk fitlik bir merdivenden aşağı atlayarak hayatının sonuna ulaşmasının ardından görünüşe göre "öldüğünü" duyurdu. 

Şehir konseyi, Fransız haber ajansı Agence France-Presse'e göre, artık işlevsiz olan robotun ölümünün aslında bir intihar eylemi olup olmadığını tahmin ediyor; zira bir yetkili, sözde trajediden önce robotu "sanki orada bir şey varmış gibi bir noktada daireler çizerken" yakalmıştı. 

Söz konusu robot, 2023 yılının Ağustos ayında belediye meclisi görevlisi olarak seçilmişti ve asansör çağırarak kendi kendine katlar arasında hareket edebiliyordu.

Lityum pil fabrikasında patlama: Çok sayıda insan hayatını kaybetti Lityum pil fabrikasında patlama: Çok sayıda insan hayatını kaybetti Haberi Görüntüle

İNTİHAR EDEN ROBOTA SORUŞTURMA

Soru şu: Sibernetik organizma bunu neden yaptı? Gumi Şehri yetkilileri, sözde "depresyonda" olan robotun ölümünü araştıran bir soruşturmanın derhal başlatılacağını bildirdi. "Parçalar toplandı ve şirket tarafından analiz edilecek."

Kaliforniya merkezli köklü girişim Bear Robotics tarafından yapılan benzersiz tasarımlı robot, türünün ilk örneği olarak şehir meclisi görevlisi olarak atanmıştı. Bir yetkiliye göre, "günlük belge teslimatlarına, şehir tanıtımına yardımcı oldu ve bilgi dağıttı." Diğer normal çalışanlar gibi, cyborg sabah 9'dan akşam 6'ya kadar çalıştı ve ayrıca kamu hizmeti görevlisi kartına sahipti.

Başka bir memur robotun "çalışkan" bir işçi olduğunu söyledi. Şu anda Gumi Şehir Konseyi'nin başka bir robot memur getirmeyi düşünmediği bildirildi.

Bolivya'daki darbenin arkasında kim var? Luis Arce, Putin ile BRICS üyeliğini konuşmuştu Bolivya'daki darbenin arkasında kim var? Luis Arce, Putin ile BRICS... Haberi Görüntüle

ROBOTLAR DEPRESYONDA MI?

Güney Kore, robotik teknolojiyi hızla benimseyen bir ülke olarak bilinir. Uluslararası Robotik Federasyonu'na göre, ülke dünyadaki en yüksek robot yoğunluğuna sahiptir: her on insan çalışanı için bir endüstriyel robot.

Distopya akıl almaz bir gerçekliğe dönüşürken, birkaç başlık, benzeri görülmemiş olaya değiniyor ve sibernetik organizmanın "iş stresi" ile mücadele ettikten sonra kendi canına kıydığını düşünüyor. Vizyon, Will Smith'in başrol oynadığı, gelişmiş bir robotun "rüya görme" gibi çok insani bir yetenek geliştirdiği 2004 yapımı bilimkurgu aksiyon filmi I, Robot'tan oldukça uzak.

Bu haber, Japonya'daki araştırmacıların canlı deri dokusunu robotik bir yüze bağlamanın bir yolunu buldukları haberinden birkaç gün sonra geldi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading